Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο Σαμαράς πέταξε το γάντι

Μια σκληρή σύγκρουση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο περιγράφουν δημοσιογραφικές πληροφορίες για τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, που αποτυπώνει το κλίμα το οποίο επικρατεί, και προδιαγράφει μια πολωτική αναμέτρηση στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, εφόσον τελικά ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών διαδεχθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα λοιπόν με τις σχετικές πληροφορίες, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της επτάωρης σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος βρισκόταν σε γειτονικό γραφείο, μαζί με τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, κλήθηκε στην «κυρίως» συζήτηση.
Εκεί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στράφηκε κατά του Αντώνη Σαμαρά, διαπιστώνοντας τη σθεναρή στάση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο θέμα των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, και του είπε: «Με τις εμμονές σου στις συντάξεις, βάζεις τη χώρα στη χρεοκοπία».
Για να πάρει την άμεση και σκληρή απάντηση του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επί της ουσίας του πέταξε το γάντι, κατηγορώντας τον για «ελλειμματική» διαπραγμάτευση με την τρόικα, τα αποτελέσματα της οποίας καλούνται να διορθώσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, και μάλιστα υπό την απειλή χρεοκοπίας.
«Ποιος είσαι εσύ που μιλάς; Με τη διαπραγμάτευση που κάνεις, δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα. Είδαμε τι έχεις κάνει. Τι είναι αυτά που κάνεις;», ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά, που έφερε σε θέση άμυνας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, και προκάλεσε την παρέμβαση του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αποχωρήσει από την αίθουσα.
Σημειώνεται ότι φραστικό επεισόδιο υπήρξε και πριν από μερικές ημέρες, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιχειρεί να μετριάσει τις εντυπώσεις από τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι «παλεύει» για τον 13ο και 14ο μισθό.
Στη Συγγρού, έχουν στραμμένα τα βέλη τους προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπαδήμου, εκτιμώντας ότι είναι το κεντρικό πρόσωπο σε μια «προβληματική διαπραγμάτευση», που έφερε την Ελλάδα μέχρι εδώ.