Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Δυο “γαλάζιοι” στις Βρυξέλλες

Η Νέα Δημοκρατία παραμένει διαχρονικά το κατεξοχήν φιλοευρωπαϊκό κόμμα της χώρας, κάτι που επιβεβαιώνεται από τη δραστηριότητα και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν σε επίπεδο θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στελέχη της.

Όπως για παράδειγμα ο Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, μέλη της Επιτροπής Περιφερειών, που βρέθηκαν πριν από μερικές μέρες στις Βρυξέλλες, για μια σειρά από επαφές και συζητήσεις, όπως για παράδειγμα τη συνάντηση Δήμων για την πρωτοβουλία «Open Days», η οποία σχετίζεται με την τουριστική ανάπτυξη.
Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρόεδρος της Επιτροπής ΝΑΤ και μέλος Επιτροπής για τη διεύρυνση, εκφώνησε ομιλίες για τη μετανάστευση, ενώ η Επιτροπή των Περιφερειών έκανε αποδεκτή τη γνωμοδότηση που κατήρτισε για τη συμβολή των τοπικών και περιφερειακών αρχών στην εκπόνηση και εφαρμογή των πολιτικών μετανάστευσης.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και τέως πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, υπογράμμισε ότι για να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι προκλήσεις της ένταξης των μεταναστών, πρέπει να ληφθούν μέτρα τα οποία θα επικεντρωθούν στη διευκόλυνση της πρόσβασης των μεταναστών στην αγορά εργασίας, στην εκμάθηση της γλώσσας της κοινωνίας υποδοχής, στον καθοριστικό ρόλο των μεταναστριών και στη συνεργασία και υποστήριξη των χωρών προέλευσης.
«Η ένταξη είναι μια αμφίδρομη διαδικασία που απαιτεί αμοιβαία δέσμευση, και αποτελείται από δικαιώματα και υποχρεώσεις για την κοινωνία υποδοχής και για τους μετανάστες. Προϋποθέτει τόσο την προθυμία των μεταναστών να αναλάβουν την ευθύνη για την ενσωμάτωση στην κοινωνία υποδοχής τους, όσο και την προθυμία των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεχτούν και να ενσωματώσουν τους μετανάστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καλογερόπουλος.