Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Καλοί οι νόμοι, αλλά να εφαρμόζονται

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ
Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και είναι θέμα χρόνου να τη σπρώξουν για να κάνει το ολέθριο βήμα. Τα πάντα καταρρέουν και το ελληνικό ποδόσφαιρο πασχίζει να κρατήσει στα χέρια του τα κεκτημένα. Τα κεκτημένα που εξέθρεψαν παθογένειες και αρρωστημένα φαινόμενα που προκαλούν θανάσιμες παρενέργειες σε όλα γύρω τους.

Η χορηγία του ΟΠΑΠ, οι ρήτρες βίας και το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου λοιπόν είναι τα σημεία που ανάγκασαν τα μέλη της Σουπερλίγκας να αναστείλουν την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Και τα τρία εξασφαλίζουν σε όλα τα μέλη σίγουρο… κουμπαρά για τα έξοδα, ασφάλεια από τα επεισόδια και εγγύηση πως ο, τι κι αν κάνουν θα βρεθεί ένας τρόπος από τους “κολλητούς” στην Ομοσπονδία για να τη… σκαπουλάρουν. Ομορφος κόσμος ποδοσφαιρικά φτιαγμένος. Με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο όλα αυτά καταστρέφονται και οι κάθε λογής πρόεδροι είναι αναγκασμένοι να βρουν άλλους τρόπους για να παραμείνουν στο αθλητικό προσκήνιο.
ΦΥΣΙΚΑ εξαιρούνται -γιατί υπάρχουν κι αυτοί- οι παράγοντες που βάζουν από τη δική τους τσέπη αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να βλέπουν τις ομάδες τους να προοδεύουν. Οχι οτι αυτό είναι αθλητικά και οικονομικά βιώσιμο εσαεί, αλλά είναι κάτι, μια προοπτική. Ο λόγος γίνεται για εκείνους που μπαίνουν στο ποδόσφαιρο απένταροι και διαχειριζόμενοι τα χρήματα που έρχονται, βγαίνουν με περιουσίες.
Ολα τα παραπάνω ασφαλώς μπαίνουν στην εξίσωση με την απαραίτητη προϋπόθεση, τα νέα όργανα που θα αποφασίζουν για την αδειοδότηση των ΠΑΕ να λειτουργούν σωστά. Γιατί και στο μπάσκετ η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσισε για την αδειοδότηση των ομάδων της Α1 και απαγόρευσε στον Πανελλήνιο να αγωνιστεί, αλλά επέτρεψε στο ήδη διαλυμένο Μαρούσι.
Καλοί οι νόμοι, αλλά να εφαρμόζονται…