Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Επίθεση Παπουτσή σε Βενιζέλο

Το να είναι κάποιος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, στη σημερινή οριακή συγκυρία, φυσικά και συνιστά μια από τις… χειρότερες δουλειές του κόσμου. Γίνονται ακόμη πιο «αποκρουστική» όταν ο κάτοχός της, όπως στην προκειμένη περίπτωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επιθυμεί να είναι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, του κόμματος που ταυτίστηκε με το Μνημόνιο, ενώ ο ίδιος έγινε το «τρίτο πρόσωπο» της δανειακής σύμβασης, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Εκ των πραγμάτων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος γίνεται στόχος όσων έχουν «αντικρουόμενα συμφέροντα» μαζί του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τον Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο της υπερψήφισης του Μνημονίου ΙΙ από τη Βουλή.
Σήμερα, ο Χρήστος Παπουτσής περνάει στην αντεπίθεση, και με επιστολή που στέλνει στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, επισημαίνει τις αδυναμίες που έχει δείξει το κράτος, στην προσπάθεια καταπολέμησης του οικονομικού εγκλήματος, και της αύξησης των εσόδων.
Ουσιαστικά δηλαδή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη βάλει κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είναι ο πολιτικός υπεύθυνος για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, επιχειρώντας να αναδείξει ευθύνες και παραλείψεις.
Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζουν την επιστολή Παπουτσή ως «απάντηση» στα χτυπήματα που δέχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα από πολιτικούς φίλους του Ευάγγελου Βενιζέλου, στους οποίους και αποδίδει την πίεση που ασκήθηκε για να υποβάλλει παραίτηση.