Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η Ελλάδα που αφήνουμε πίσω

Γνωρίζουμε ποιοι είναι οι θύτες
Στο αποψινό Eurogroup, και σίγουρα μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής των αρχών Μαρτίου, η Ελλάδα που ξέραμε, γνωρίσαμε και μεγαλώσαμε μαζί της, μένει πίσω. Η συνέχιση της οικονομικής στήριξης προς τη χώρα, και η αποφυγή της άμεσης χρεοκοπίας, έχουν ως βαρύ εθνικό ισοδύναμο ένα πακέτο μέτρων πρωτοφανούς σκληρότητας.
Που θα ανατρέψουν πλήρως την κοινωνική καθημερινότητα των Ελλήνων.
Τα δύσκολα είναι, δυστυχώς, μπροστά μας. Θα απαιτηθεί περίσσευμα κουράγιου, επιμονής και αυτοκυριαρχίας, για να μην διολισθήσει η Ελλάδα ακόμη πιο πέρα από το χείλος του γκρεμού, στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ιστορικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της.
Όχι αυτό που βρίσκεται σήμερα στις επάλξεις. Όσοι βασανίζονται να διεκδικήσουν μια θέση λίγο πιο… κεντρικά από το περιθώριο, έχοντας απέναντί τους εκείνους που ευθύνονται για την διαδρομή της Ελλάδας προς την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.
Μέσα σε όσα μένουν πίσω, θα πρέπει να περιλαμβάνονται και οι θύτες. Υπάρχουν. Τους γνωρίζουμε. Ας δείξουμε ότι η επόμενη Ελλάδα δεν μπορεί να χτιστεί με το χθες που έπρεπε προ πολλού να έχει φύγει.