Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο Γιώργος κινείται… για το μέλλον

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και μια πλειάδα κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ κινούνται με φόντο την επόμενη μέρα στο Κίνημα χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία του, ο ίδιος όμως ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζεται να κινείται πολιτικά ως… παραμένων.

Μπορεί να αποχωρεί από την προεδρία του Κινήματος το οποίο ίδρυσε ο πατέρας του, ο Γιώργος Παπανδρέου ωστόσο αναμένεται να επανεκλεγεί στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ένα αξίωμα με διεθνή αναγνωρισιμότητα και παρεμβατικότητα, που θα του επιτρέψει να παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, χωρίς να έχει την εσωτερική φθορά των τελευταίων δυο ετών στην Ελλάδα. Και την ίδια στιγμή, διατηρώντας θέση… αφ’ υψηλού αντιμετώπισης του διαδόχου του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Σε ένα σαφές δείγμα της πρόθεσής του να παραμείνει πολιτικά ενεργός σε διεθνές επίπεδο, ο Γιώργος Παπανδρέου παραχώρησε συνέντευξη στο BBC, για τη χθεσινή απόφαση του Eurogroup να εγκρίνει τη νέα δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, και την ολοκλήρωση του PSI.
O πρώην πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι μετά από αυτή τη συμφωνία, η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, αλλά ούτε και θα βγει από την ευρωζώνη. Παραδέχτηκε ότι η χώρα έχει μπροστά της σκληρή δουλειά, ζήτησε ωστόσο σεβασμό στις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών.
Δεν παρέλειψε μάλιστα να προχωρήσει και σε πολιτική παρέμβαση για τον τρόπο λειτουργίας και τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στη σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας με νόημα ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν ανάγκη από περισσότερη Δημοκρατία.