Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η “δύσκολη” σχέση Γιώργου-Λοβέρδου

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πολιτική οξυδέρκεια για να καταλάβει κανείς ότι οι σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ανδρέα Λοβέρδο έχουν διαρραγεί, σχεδόν ολοκληρωτικά. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αγνόησε επιδεικτικά τη δημόσια προτροπή του Υπουργού Υγείας για άμεση αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, με εκλογές τις επόμενες ημέρες, και με όσα συζήτησε στο Πολιτικό Συμβούλιο, δεν μετέβαλε τη θέση του για εκλογή από τη βάση στις 18 Μαρτίου, ή το νωρίτερο στις 11 του επόμενου μηνός.

Ακόμη πιο ξεκάθαρο μήνυμα ωστόσο έστειλε η… πλήρης αδιαφορία της παπανδρεϊκής πτέρυγας για την πλατφόρμα που κατέθεσε μερικές ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχοντας στο πλευρό του τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και πλήθος κορυφαίων στελεχών και βουλευτών του Κινήματος.
Το κλίμα στην Ιπποκράτους, όπως το αντιλαμβάνονται οι έμπειροι περί των ενδο-ΠΑΣΟΚικών ισορροπιών παρατηρητές, θυμίζει καζάνι που βράζει. Και μπορεί το ΠΑΣΟΚ να περνάει σχεδόν… αμελλητί στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, από τη στιγμή που το παπανδρεϊκό στρατόπεδο αδυνατεί να παρουσιάσει μια συγκροτημένη και αξιόμαχη εναλλακτική υποψηφιότητα, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι η επόμενη μέρα θα είναι εύκολη για τη νέα ηγεσία. Ειδικά για τον Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο Πρόεδρος πίσω από τον οποίο θα προσπαθήσουν να στοιχηθούν όλοι.