Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ικανοποίηση από Παπαδήμο-Βενιζέλο

Σχεδόν 15 ώρες διήρκησαν οι διαπραγματεύσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες του Eurogroup. Ζυμώσεις επίπονες και κοπιώδεις, που είχαν τα χαρακτηριστικά του θρίλερ, μέχρι να επέλθει η οριστική συμφωνία μεταξύ των δανειστών της Ελλάδας, στις 05.00 το πρωί.

Ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος μετά τη συνέντευξη Τύπου των Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ρεν και Ρέσλινγκ προχώρησε με τη σειρά του σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων. Αλλά και τον προβληματισμό του, για τον μακρύ δρόμο που έχει πλέον μπροστά της η Ελλάδα.
«Δεν θα ήταν υπερβολή αν έλεγα ότι η σημερινή είναι μια μέρα ιστορικής σημασίας. Με τη συμφωνία του Eurogroup, δίνεται στην Ελλάδα η ευκαιρία να κινηθεί με βεβαιότητα, να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάκαμψη. Ακόμη πρέπει να γίνουν πολλά, τόσο για τη δανειακή σύμβαση στις αρχές Μαρτίου, όσο και για το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, επεσήμανε ότι πίσω από την απόφαση του Eurogroup κρύβονται οι θυσίες και οι προσπάθειες ολόκληρου του ελληνικού λαού, όχι μόνο εκείνων που πιστεύουν στο νέο πρόγραμμα, αλλά και όσων δεν συμφωνούν, έστω κι αν δεν προτείνουν μια εναλλακτική λύση, όπως τόνισε με έμφαση.