Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Που θα πάει ο Βορίδης;

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Πολύ κοντά στη Νέα Δημοκρατία φέρνουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, που από το πρωί ακούγονται όλο και πιο έντονα, τον Μάκη Βορίδη, στο περιθώριο της αποκοπής του ομφάλιου πολιτικού λώρου του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Το πολιτικό «φλερτ» των δυο πλευρών είχε επισημανθεί με παραπολιτικά σχόλια των ΜΜΕ και άλλες φορές στο παρελθόν, καθώς ο Μάκης Βορίδης ήταν το πλέον προβεβλημένο στέλεχος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού μετά τον Γιώργο Καρατζαφέρη, και πολλοί τον θεωρούσαν σχεδόν αυτονόητο διάδοχό του στην προεδρία του κόμματος, όταν ο σημερινός ηγέτης του ΛΑ.Ο.Σ. θα αποφάσιζε να αποχωρήσει.
Η ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο όμως, και η επιλογή του Μάκη Βορίδη να μην ακολουθήσει την εντολή κομματικής πειθαρχίας του Γιώργου Καρατζαφέρη, και να ψηφίσει «ναι», λειτούργησαν καταλυτικά για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις στο σκέλος της αποχώρησής του από τον ΛΑ.Ο.Σ.
Μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν θα επιβεβαιωθεί και το δεύτερο μισό των σχετικών φημών, που αφορά στη μετακίνησή του στη Νέα Δημοκρατία. Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως, θα έχει ενδιαφέρον η περιφέρεια στην οποία θα εκτεθεί ως υποψήφιος ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής, που θα μπορούσε να πολιτευτεί και στη «δύσκολη» Β’ Αθηνών.