Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

«ΞΕΧΑΣΑΝ» ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ…

Δήλωση του  Εκπροσώπου  της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, για τις ευθύνες εκείνων που δεν εφάρμοσαν το νόμου περί ασύλου.
Την ώρα που η Αθήνα, μετρά τα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι και ενώ διαπιστώνεται ότι η Νομική Σχολή αποτέλεσε κατασκευαστήριο μολότοφ και ορμητήριο βανδάλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και οι Πρυτανικές Αρχές παίζουν γαϊτανάκι σε ό,τι αφορά τις τεράστιες ευθύνες τους.

Ρωτούμε ευθέως:
  • Γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος (ν. 4009/11), που ορίζει (άρθρο 3) ότι “στις αξιόποινες πράξεις, που τελούνται εντός των χώρων των ΑΕΙ, εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία;”.
  • Γιατί, μπροστά στη διαπίστωση ότι παραβιάζονται οι ακαδημαϊκές ελευθερίες και καταστρέφεται περιουσία του Ιδρύματος, οι Πρυτανικές Αρχές δεν μερίμνησαν για την προστασία της περιουσίας που τους εμπιστεύτηκε ο λαός και την άμεση αποκατάσταση του νόμου και της τάξης;
  • Γιατί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ εγνώριζε ότι τελούνται αξιόποινες πράξεις και οι καταληψίες προετοιμάζονταν να κάψουν την Αθήνα, με ορμητήριο τη Νομική, δεν έδωσε εντολή να παρέμβει η Αστυνομία;
Ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τι ακριβώς συνέβη ως προς τα παραπάνω και – κυρίως- γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος περί ασύλου, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.
Ανταπάντηση
Ο Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στη δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή, στην οποία – ανάμεσα στα άλλα – αναφέρει ότι έστειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών τα όσα επισημάναμε για το γαϊτανάκι ευθυνών ανάμεσα στον ίδιο και τις Πρυτανικές Αρχές για την κατάληψη της Νομικής και τη χρησιμοποίησή της ως ορμητήριο κουκουλοφόρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ευχαριστούμε τον κ. Παπουτσή για τον κόπο που έκανε να διαβιβάσει τις σχετικές ανακοινώσεις μας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών. Πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος δεν είχε καταλάβει ούτε καν, πως όφειλε να ζητήσει έρευνα της Δικαιοσύνης.
Όπως μάλιστα φαίνεται από τη δήλωσή του, εξακολουθεί να μην βλέπει, ούτε σήμερα, που η Αθήνα μαζεύει τα αποκαΐδια, πως όφειλε να δώσει οδηγίες παρέμβασης της Αστυνομίας στη Νομική.
Ελπίζουμε, τουλάχιστον, να βλέπει ότι κάηκαν πάνω από 40 ιστορικά κτίρια της Αθήνας, ότι τραυματίστηκαν δεκάδες πολίτες και αστυνομικοί, ότι καταστράφηκαν δεκάδες καταστήματα και ότι λεηλατήθηκαν περιουσίες συμπολιτών μας».