Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο Παπαδήμος

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Φέτος. η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, στο γεύμα των αστέγων και απόρων του Δήμου Αθηναίων, την πρώτη ημέρα του χρόνου, δεν αποτελεί μία εθιμοτυπική παρουσία, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια. Έχει τη δική της ξεχωριστή σημειολογία.

Υποδηλώνει πως το άλλο πρόσωπο της εξουσίας, αναγνωρίζει τις καταστροφικές κοινωνικές συνέπειες μίας λαθεμένης συνταγής, που έχει δημιουργήσει έναν τεράστιο αριθμό, εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας.
Η αποστειρωμένη λειτουργία της εκάστοτε εξουσίας, αποτελούσε ανέκαθεν, το μεγαλύτερο πρόβλημα, για την αντικειμενική ενημέρωση όσων κυβερνούν και την επαφή τους με τα αληθινά προβλήματα της κοινωνίας.
Σήμερα αυτά τα προβλήματα, δεν κρύβονται πια. Η φτώχεια και η ανέχεια αγγίζει το 40% του πληθυσμού μας. Τα οικογενειακά χρέη έναντι δημοσίου και τραπεζών, δυσβάσταχτα, μη διαχειρίσιμα. Ανεργία και λουκέτα, λαϊκή συνήθεια. Ανάπτυξη.. άγνωστη λέξη.
Η παρουσία του Πρωθυπουργού σε αυτές τις δομές του εθελοντισμού, στέλνει, όχι μόνο ένα μήνυμα στην κοινωνία και σε όσους μπορούν –που είναι ακόμη πολλοί- πως πρέπει να προσφέρουν, αλλά και σε εκείνους τους ανάλγητους υπουργούς που σχεδιάζουν ανθρωποκτόνα μέτρα, ..να συνέλθουν..
Τους υπενθυμίζει πως η κοινωνία έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια της ανοχής της.
Πως η μιζέρια είναι ανάμεσά μας και κατατρώει ψυχικά και υλικά αποθέματα.
Πως πρέπει να σωθούν πρώτα οι άνθρωποι και ύστερα οι αριθμοί.
Πως όσοι δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν σε αυτές τις ανάγκες, υπουργοί ή κρατικοί λειτουργοί και λειτουργούν με βάση την προσωπική ή κομματική ιδιοτέλεια, θα πρέπει να αποσυρθούν ή να απομακρυνθούν άμεσα.