Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Συμμαχία Λοβέρδου-Χρυσοχοϊδη (;)

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ραγδαίες, μετά τη χθεσινή δραματική συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, που άνοιξε το δρόμο για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Μπορεί το Πολιτικό Συμβούλιο να παρέπεμψε τις τελικές αποφάσεις για τον χρόνο και τη διαδικασία της εκλογής νέου Προέδρου, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το επόμενο Σαββατοκύριακο, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ήδη διαφανεί οι πρώτοι «πόλοι».

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ λοιπόν, εκτιμούν ότι η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για μεταβατική διαρχία, «φωτογράφιζε» ουσιαστικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ως εκείνον ο οποίος θα εκλεγόταν υποψήφιος πρωθυπουργός, είτε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, είτε από το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος. Η δε παραπομπή της τακτοποίησης της εκκρεμότητας στο Εθνικό Συμβούλιο, δείχνει ότι, από τη στιγμή που οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι ορθές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί να έχει ευρύτερη πολιτική νομιμοποίηση, από ένα όργανο αντιπροσωπευτικό της βάσης του ΠΑΣΟΚ, αντί για το «μικρό γήπεδο» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.
Απ’ την άλλη, πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έντονες ζυμώσεις για τη διαμόρφωση αντίπαλου μπλοκ, με πρωταγωνιστές τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Άγνωστο είναι ακόμη το αν ο Υπουργός Υγείας συνεχίζει να… ηγείται της «κίνησης των τριών», ή αν η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης κινούνται αυτόνομα.