Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ο Καπελέρης δεν θα γίνει “Ιφιγένεια”

«Δεν θα γίνει Ιφιγένεια»… Αυτό είναι το μότο των συνεργατών αλλά και των πολιτικών φίλων του Γιάννη Καπελέρη, οι οποίοι επισημαίνουν ότι ο αποπεμφθείς Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, και πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, δεν πρόκειται να κρατήσει παθητική στάση, και να πάρει πάνω του τις ευθύνες που του καταλογίζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, οι οποίοι και του άσκησαν ποινική δίωξη.

Αντιθέτως, θα μιλήσει με «ονόματα και διευθύνσεις», καθώς δεν λειτούργησε ποτέ αυτόνομα, αλλά σε πλήρη γνώση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών. Είχε δηλαδή… προϊσταμένους, όπως σχολιάζουν με νόημα άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του.
Η μακρά θητεία του Γιάννη Καπελέρη στο ΠΑΣΟΚ άλλωστε, του επιτρέπει να γνωρίζει καλά «πρόσωπα και πράγματα», να έχει προσβάσεις στα υψηλά κλιμάκια του Κινήματος, και να έχει γνώση του παρασκηνίου, τόσο της περιόδου που το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, όσο και στα χρόνια της διακυβέρνησης του τόπου από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Εκείνο πάντως που σχολιάζουν δεικτικά πολιτικοί φίλοι του Γιάννη Καπελέρη, είναι ότι τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον άφησαν ξεκρέμαστο σε αυτή την ιστορία. Μια ιστορία που μάλλον… μόλις ξεκίνησε, και αναμένεται να έχει κι άλλους πρωταγωνιστές.