Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΟΚ πουλάει, για να… σωθεί

O ΠΑΟΚ φέρεται να έχει συμφωνήσει με την Γερμανική Βόλφσμπουργκ για την πώληση του Βιεϊρίνια. Βρύζας, Κωνσταντινίδης ταξίδεψαν στην Γερμανία, μαζί με τον Πορτογάλο άσσο και όλα δείχνουν πως συμφώνησαν για την μετακίνηση του τελευταίου στους «λύκους» της Γερμανίας, αντί καθαρού τιμήματος 4,5 εκ. Ευρώ περίπου.

Η Βόλφσμπουργκ ανάλαβε να καλύψει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ξεχωριστά το ποσοστό που αναλογεί στην Πόρτο ή συμφώνησε να διατηρήσουν οι «δράκοι» το 35% από νέα μεταπώληση του 25χρονου μεσοεπιθετικού, αλλά και το ποσό που θα προκύψει για την εφορία. Ο Βιεϊρίνια θα λάβει 3,5 εκ. Ευρώ για 3μισυ χρόνια συμβολαίου με τους «πράσινους». Αν όλα πάνε καλά, πιθανόν η μεταγραφή να ανακοινωθεί ώς το τέλος της ημέρας.
Μετά και τα νέα δεδομένα, όλοι πλέον περιμένουν το πως θα αντιδράσει η Τούμπα. Οι συνεντεύξεις Ζαγοράκη, Βρύζα και Κωνσταντινίδη αντί να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, δημιούργησαν απορίες στον κόσμο και προκάλεσαν εκνευρισμό. Τώρα οι φίλοι του ΠΑΟΚ καλούνται να «χωνέψουν» την πώληση του καλύτερου παίχτη της ομάδας και να αισθάνονται ικανοποιημένοι που αυτός δεν μεταπήδησε σε κάποιον από τους μεγάλους αντιπάλους της Αθήνας. Ο Κοντρέρας βρίσκεται επίσης με το ένα πόδι εκτός, Αρίας, Σπαντάτσιο, Λεονάρντο αποχαιρέτησαν και απομένει να ξεκινήσουν οι διαδικασίες απομάκρυνσης και του Σαλπιγγίδη.
Η «προσωρινή» διοίκηση Ζαγοράκη, τόσα χρόνια, δεν κατάφερε να διευθετήσει το μεγάλο χρέος προς το δημόσιο (υπολογίζεται απ’ όσο διαβάζω στα 19 εκ.Ευρώ) και αναλώθηκε στις προσωρινές τακτοποιήσεις ή αναβολές που τις παρείχαν, για πολιτικές σκοπιμότητες, οι εκάστοτε κυβερνώντες. Με πρωτοπόρους τους βουλευτές Θεσσαλονίκης των δύο μεγάλων κομμάτων που βρέθηκαν σε νευραλγικές – θεσμικές θέσεις εξουσίας. Η ευθύνη όμως βαρύνει τον πρόεδρο και την διοίκηση του ΠΑΟΚ, που ενώ γνώριζε πως βαδίζει προς το χείλος του γκρεμού δεν φρόντισε νωρίτερα να προλάβει τις εξελίξεις και τώρα τρέχει…!!!