Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Η Λούκα σε… μονόπρακτο δελφίνου

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τις εννέα προτάσεις της, παρουσίασε η κα Κατσέλη, στον Πρωθυπουργό, για την τόνωση της οικονομίας και της ανάπτυξης. «Πρώτη προτεραιότητα για την χώρα αποτελεί η ανάσχεση της ύφεσης» αναφέρει η π. Υπουργός. Δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία, ενόψει της νεότερης συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Δηλώνει την ενεργό πολιτική παρουσία της, με όχημα ένα μίνι θεωρητικό οικονομικό μανιφέστο.
Οι πολιτικές πρωτοβουλίες της, αφορούν, από τη μείωση του ΦΠΑ, μέχρι το ΕΣΠΑ, την εργασιακή εφεδρεία, τις επενδύσεις, τα ακίνητα και τα φάρμακα.
Και όποιος δεν το κατάλαβε, είναι ευθείς παρεμβάσεις στο πολιτικό οικοδόμημα, των Βενιζέλου, Λοβέρδου και Χρυσοχοΐδη.
Είναι ευθείς αιχμές για το έργο τους, και κυρίως για το έργο της κυβέρνησης Παπανδρέου. Μιας κυβέρνησης από την οποία απομακρύνθηκε και από τον τομέα της οικονομίας, ανταγωνιστικότητας & ναυτιλίας και από αυτό της εργασίας.
Αν δεν κατάφερε, όταν η ίδια ήταν υπουργός, την «Άμεση ενεργοποίηση ταμείων του ΕΣΠΑ που εξακολουθούν σήμερα να είναι ανενεργά..» όπως προτείνει στον εννιάλογό της, τι νόημα έχει να το ζητά από τον κ. Παπαδήμο;
Για να το κάνει ποιος; Ο κ. Χρυσοχοΐδης; που κι αυτός με τη σειρά του έχει κατακεραυνώσει όλη τη διετία κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ;
Όχι βέβαια, είναι μία υπενθύμιση πως ούτε ο κ. Χρυσοχοΐδης μπορεί να το κάνει.
Και ποια είναι η ουσία παρουσίασης προτάσεων, αν δεν παρουσιάζεται η τεχνική μεθοδολογία υλοποίησης; Εκεί δεν αποτυγχάνουν όλοι; Γι αυτά δεν κρίθηκε και η κα Κατσέλη από τον κ. Παπανδρέου;
Τώρα, που είναι το τεχνικό εγχειρίδιο εφαρμογής των εννέα προτάσεων;
Η όλη ενέργεια, κρίνεται ως απόλυτα επικοινωνιακή κι όχι πολιτικής αποτελεσματικότητας, αφού γίνεται σε μια κυβέρνηση, με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Και οι εννέα προτάσεις της, απαιτούν χρόνο.. πολιτικό χρόνο με νέα λαϊκή νομιμοποίηση.
Γίνεται παρέμβαση, με αποδέκτες υπουργούς που διεκδικούν την εξουσία του κόμματός τους και για θέματα που απαιτούν πολιτική πυγμή και διάθεση για ρήξη με τον δυσκίνητο δημόσιο μηχανισμό.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κι άλλα «μέτρα μπαλώματα», όχι κι άλλη «σωτηρία», από τους ίδιους..
Χρειάζεται συνολικό Εθνικό Σχέδιο Ανάταξης και Προοπτικής, σε όλους τους τομείς.
Σχέδιο που θα εφαρμοστεί την επομένη των εκλογών.