Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Το παλάτι γέμισε κουτσομπολιά

Η δημοσίευση βιβλίου για το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας, που εμφανίζει τον Χουάν Κάρλος να είναι κάθε άλλο παρά… συνεπής στα συναισθήματά του απέναντι στη Σοφία, προκάλεσε, όπως αναμενόταν, κύμα αντιδράσεων στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Προφανώς και οι υποψίες υπήρχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μόνο που η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, τουλάχιστον ως προς τις «κεφαλές» της, δεν είχε δώσει αντίστοιχα δικαιώματα.
Φαίνεται λοιπόν ότι ο Χουάν Κάρλος είχε πλήθος… περιπετειών, τις περισσότερες από τις οποίες ενδεχομένως τις γνώριζε η βασίλισσα Σοφία. Δεν θέλησε ωστόσο να διαλύσει το γάμο της, ούτε φυσικά να προκαλέσει μείζον πολιτειακή κρίση θεσμών στην Ισπανία.
Μια χώρα η οποία είχε ταλαιπωρηθεί επί πολλές δεκαετίες από το καθεστώς της δικτατορίας του Φράνκο, ώστε να αναζητεί ανάσες πολιτικής σταθερότητας και νηφαλιότητας.
Τη μεγαλύτερη εντύπωση από τις αποκαλύψεις πάντως, προκάλεσε η πτυχή του βιβλίου που αναφέρεται στη σχέση που φέρεται να είχε ο Ισπανός βασιλιάς Χουάν Κάρλος, με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Το «Ρόδο της Αγγλίας», όπως την αποχαιρέτησε ο Έλτον Τζον.