Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Εκλογές…

Λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μόσχα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε συνέντευξη στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters». Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκτενώς στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα αλλά και ευρύτερα στην ευρωζώνη, και ξεκαθάρισε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιθυμεί τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, αμέσως μόλις κλείσει η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση, και σε κάθε περίπτωση όχι μετά τις 8 Απριλίου.

«Αμέσως μόλις κλείσει η νέα δανειακή σύμβαση, και κριθεί και πάλι βιώσιμο το σύνολο του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να προχωρήσουμε σε εκλογές», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διατύπωσε την εκτίμηση ότι η συμφωνία για το πρόγραμμα απομείωσης του ελληνικού χρέους, το PSI, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 5 Μαρτίου. «Δεν έχουμε ούτε λεπτό για χάσιμο», πρόσθεσε.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου μακροχρόνια ύφεση, χαρακτήρισε αναποτελεσματικά τα οικονομικά μέτρα, και υπογράμμισε ότι με μειώσεις μισθών και αυξήσεις στους φόρους, χωρίς ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, δύσκολα θα πέσει το έλλειμμα κάτω από το 10% του ΑΕΠ.