Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πολιτικές εξελίξεις με… λαγούς

Είναι τουλάχιστον εφιαλτικά τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν κάποιοι, που επιθυμούν να έχουν λόγο και άποψη στα κοινά του τόπου. Αυτό που καταλαβαίνουν για την κοινωνική κατάρρευση και οικονομική καταστροφή, της Ελλάδας προκαλεί έκπληξη αλλά και ταυτόχρονα δικαιολογεί για ποιο λόγο φτάσαμε ως εδώ.

Ο κ. Μάνος, βλέπει ως ικανό ηγέτη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, τον κ. Σημίτη, αγνοώντας, για ποιους λόγους ο π. Πρωθυπουργός, έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και από την κυβέρνηση. Ίσως ο κ. Μάνος νιώθει υπόχρεος που ο φέρων το δαχτυλίδι του κ. Σημίτη, του ξαναέδωσε μία θέση στη Βουλή το 2004.
Η κ. Διαμαντοπούλου, επιθυμεί, Πρωθυπουργούς «τύπου Παπαδήμου», ίσως γιατί δεν βλέπει τον εαυτό της να καταλαμβάνει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και άρα την πιθανότητα να γίνει Πρωθυπουργός. Επιθυμεί τεχνοκράτες που να «ελέγχονται» από τα κόμματα. Γιατί προφανώς είναι τεχνοκρατικός ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν βιβλία στα σχολεία.. και όχι πολιτικός.
Ο κ. Καρατζαφέρης θέλει επιμήκυνση της κυβέρνησης Παπαδήμου, ίσως μέχρι να ανέβουν πάλι τα ποσοστά του. Έναν Παπαδήμο, που ένα χρόνο πριν τον απευχόταν και στη συνέχεια τον εξυμνούσε..
Μα ας αφήσουν το Ελληνικό λαό, που τόσο υποτιμούν, να κρίνει ποιο κόμμα θα τον κυβερνήσει και με ποιο Πρωθυπουργό.
Στις εθνικές εκλογές, που δεν πρόκειται να αργήσουν, οι λαγοί των πολιτικών εξελίξεων, θα πιαστούν στη φάκα που πάνε να στήσουν.