Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Γραφείο του ΕΟΤ στο «Μακεδονία»

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη τουριστική προβολή του νομού, υπογράφεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Η υπογραφή του συμφώνου θα γίνει στις 11.00, στα γραφεία του ΟΤΘ (εντός της ΔΕΘ), από τον πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, τον αναπληρωτή πρόεδρο του φορέα, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Γιώργο Κολέτσο.
Στο μεταξύ, εγκαινιάστηκε χθες από τον γ.γ. του ΕΟΤ το νέο γραφείο του οργανισμού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, γεγονός που ικανοποίησε ένα χρόνιο αίτημα των φορέων της πόλης. Η νέα θέση του γραφείου του ΕΟΤ, όπως ανέφερε ο κ. Κολέτσος, στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής πληροφόρησης και εξυπηρέτησης των επισκεπτών του αεροδρομίου, καθώς διαθέτει καλύτερη προσβασιμότητα και λειτουργική χρηστικότητα, χάρη στην αξιοποίηση τεχνολογίας τελευταίας γενιάς.
Το γραφείο βρίσκεται στον χώρο των αφίξεων του αερολιμένα και, εκτός του έντυπου υλικού για τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει οθόνη αφής, από την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν πληροφορίες στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Στελεχώνεται από δύο υπαλλήλους της διεύθυνσης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας και θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Δέσμευση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι η ενίσχυση του γραφείου με πρόσθετο προσωπικό, ώστε να είναι δυνατή η δωδεάωρη λειτουργία του (από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ).