Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος περνάει στην αντεπίθεση

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Εισηγήσεις για πολιτική αντεπίθεση έχει δεχθεί ο Γιώργος Παπανδρέου από στενούς συνεργάτες του, προκειμένου να μην αφήσει να περνούν αναπάντητες και ασχολίαστες οι απαξιωτικές αναφορές που γίνονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και μέλη της κυβέρνησης Παπαδήμου, για το έργο τόσο του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού, όσο και της κυβέρνησης του Κινήματος, που άσκησε για δυο χρόνια την εξουσία.

Στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμούν ότι η συγκυρία είναι ιδανική, καθώς ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο πολέμιο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, έκανε το μοιραίο για τις προσωπικέ φιλοδοξίες του λάθος, με τη δημόσια παραδοχή του ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο.
Μια παραδοχή που στόχευε στο να βγάλει τον Υπουργό Ανάπτυξης της κυβέρνησης Παπαδήμου από το κάδρο των ευθυνών, στην πραγματικότητα όμως γύρισε μπούμερανγκ σε βάρος του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Η εισήγηση για πολιτική αντεπίθεση προς τον Γιώργο Παπανδρέου, εδράζεται και σε ένα πρόσφατο δημοσκοπικό εύρημα. Οι πολίτες αποδοκιμάζουν το ΠΑΣΟΚ για το Μνημόνιο, και τις αντιλαϊκές πολιτικές που αυτό έφερε στη χώρα, δεν το χρεώνουν όμως αποκλειστικά στον Γιώργο Παπανδρέου. Επισημαίνουν ότι μερίδιο φέρουν και τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη του Κινήματος, που σχεδόν όλα είναι υποψήφιοι για τη διαδοχή.