Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Έπρεπε να κατέβει εκείνη για Πρόεδρος

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Γυναίκα της χρονιάς. Πάνω από την Κριστίν Λαγκάρντ, τη Μαρτίν Ομπρί, τη Μαρίν Λεπέν και την Κάρλα Μπρούνι. Μάλλον η Αν Σινκλέρ θα πρέπει να συνειδητοποίησε πλέον πόσο λάθος έκανε που στήριζε τις πολιτικές φιλοδοξίες του συζύγου της, Ντομινίκ Στρος-Καν, αντί να ασχοληθεί η ίδια.

Η άλλοτε κορυφαία δημοσιογράφος της Γαλλίας, ένα «πολιτικό ον» που επένδυσε στον DSK για την αλλαγή στο Ελιζέ, και τελικά βρέθηκε να τον υπερασπίζεται για την υπόθεση «βιασμού» μιας καμαριέρας, αναδείχτηκε η σημαντικότερη γυναίκα της χρονιάς για τη Γαλλία.
Και μην σπεύσετε να συμπεράνετε ότι οι Γάλλοι τη λυπήθηκαν. Κάθε άλλο. Απλώς διαπίστωσαν και πάλι πόσο ισχυρή είναι η προσωπικότητά της. Αν δεν κατάφερνε εκείνη να κάνει πέτρα την καρδιά της, και να δώσει έναν αρχικά άνισο αγώνα για να καταφέρει ο Ντομινίκ Στρος-Καν να επιστρέψει στη Γαλλία, ο άλλοτε Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα βρισκόταν ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, και θα προσπαθούσε να… βγάλει άκρη με την αμερικανική Δικαιοσύνη.
Αν η Αν Σινκλέρ ήταν υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Σοσιαλιστών, το πιθανότερο είναι ότι θα έκανε περίπατο με αντίπαλο τον Φρανσουά Ολάντ. Και η τελική αναμέτρησή της για το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων με τον Νικολά Σαρκοζί, θα είχε οριακό χαρακτήρα. Με μια γυναίκα, να ψάχνει για την εκδίκησή της.