Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Έχει και ο Ραχόι “κηπουρούς”;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ
Ο διορισμός του άλλοτε διευθυντικού στελέχους της Lehman Brothers σε θέση υπουργού Οικονομικών, δεν ήταν η μόνη κίνηση του Μαριάνο Ραχόι που προκάλεσε συζητήσεις, έως αρνητικά σχόλια και εντυπώσεις.

Την ακολούθησε η επιλογή της «προστατευόμενης» του, Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία για τη θέση της υπουργού Επικρατείας, δηλαδή του στενότερου συνεργάτη του πρωθυπουργού στις τάξεις του υπουργικού συμβουλίου.
Η κα Σανταμαρία αναδείχτηκε με ρυθμό… αστραπής στην κομματική ιεραρχία του Λαϊκού Κόμματος, από τη στιγμή που ο Μαριάνο Ραχόι εδραιώθηκε ως ηγέτης της ισπανικής Κεντροδεξιάς, παρά τις δυο ήττες που γνώρισε σε εθνικές εκλογές από τους Σοσιαλιστές του Θαπατέρο.
Τα ισπανικά ΜΜΕ δεν άργησαν να της χαρίσουν το προσωνύμιο της «προστατευόμενης» του Μαριάνο Ραχόι, και εκείνος, για να μην… απογοητεύσει τον Τύπο, έσπευσε να την ορίσει εκπρόσωπο Τύπου του ΡΡ.
Πλέον, η Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία θα έχει την ευχέρεια για παρεμβατικές πολιτικές, από τη θέση της Υπουργού Επικρατείας. Τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την πολιτική κυριαρχία του Μαριάνο Ραχόι.
Θυμίζοντας τη θεωρία περί των “κηπουρών”, που είχε αναπτύξει ο Γιώργος Φλωρίδης για τους στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, αυτή τη φορά όμως στην ισπανική έκδοσή της.