Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο Γιώργος έχει σχέδιο

Επιστρέφοντας από τη ολιγοήμερη ανάπαυλα για τα Χριστούγεννα, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σήμερα δυο κρίσιμα ραντεβού: Με τον Λουκά Παπαδήμο, αλλά και με τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, με διευρυμένη σύνθεση.

Ουσιαστικά, και στις δυο αυτές συναντήσεις, τα φώτα θα είναι στραμμένα στον πρώην πρωθυπουργό. Στο ραντεβού με τον διάδοχό του στο Μέγαρο Μαξίμου, θα επαναπροσδιορίσει τον χρονικό ορίζοντα της μεταβατικής κυβέρνησης, καθώς και το περιεχόμενο της αποστολής της. Αφήνοντας να διαφανεί πόσο εύκολο θα είναι να τεθούν εκτός κυβερνητικού σχήματος κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαδικασίες διαδοχής του.
Στο ραντεβού με το Πολιτικό Συμβούλιο, θα θέσει τους άξονες για το μέλλον, σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο. Θα προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα αλλά και τις επιμέρους λεπτομέρειες της διαδικασίας διαδοχής. Θα αποκαλύψει αν θα παραμείνει ο ίδιος πολιτικά ενεργός, καθώς και το κατά πόσο θα διεκδικήσει διεθνείς θέσεις, όπως η φημολογία των τελευταίων μηνών επιμένει.
Και με τις δυο παρουσίες του, ο Γιώργος Παπανδρέου στοχεύει στο να ανακτήσει τη διεθνή αξιοπιστία του, η οποία υπέστη σοβαρές ρωγμές, λόγω της ιστορίας με το δημοψήφισμα. Δείχνοντας ότι στηρίζει μια κυβέρνηση που η διεθνής κοινότητα ουσιαστικά επέβαλε στην Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσουν επώδυνες μεταρρυθμίσεις.
Και περιμένοντας να εκταμιεύσει μελλοντικά τα όποια πολιτικά οφέλη, από αυτή την εθνικά υπεύθυνη στάση του. Όταν δεν θα είναι πλέον Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ…