Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοι θα ακολουθήσουν τη Μπατζελή;

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Η Κατερίνα Μπατζελή ανήκει στη μικρή αριθμητικά αλλά σημαντική ποιοτικά ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που πάλεψαν και κατάφεραν… να μην χάσουν την επαφή τους με τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία βρέθηκε ανεξήγητα εκτός νυμφώνος από τον Γιώργο Παπανδρέου, χωρίς ωστόσο η ίδια να διαμαρτυρηθεί, ή να επιλέξει το «αντάρτικο», όπως έκαναν άλλα προβεβλημένα στελέχη του Κινήματος, έχει διατυπώσει πολλές φορές την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται να γυρίσει σελίδα, στη νοοτροπία και την πολιτική συμπεριφορά του.
Τις ίδιες θέσεις επανέλαβε και με συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του «Flash», ζητώντας πολιτικές διαδικασίες, και όχι… ανταλλαγή δαχτυλιδιών, όπως συνέβη για παράδειγμα το 2004, τότε που ο Κώστας Σημίτης «πακέταρε» μέσα σε ένα βράδυ το ΠΑΣΟΚ, και το παρέδωσε στα χέρια του γιου του ιδρυτή του.
Η Κατερίνα Μπατζελή κάλεσε νέα, μάχιμα και αναγνωρίσιμα πρόσωπα από τον κοινωνικό κορμό του ΠΑΣΟΚ να κινητοποιηθούν, προκειμένου να στηθούν κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές, σε κάθε χωριό και κάθε πόλη της Ελλάδας.
Η πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πάντως, δεν εξαιρεί από τη συλλογιστική της επιχειρηματολογίας της για το μέλλον, τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτιμώντας ότι ήταν αναμενόμενες και άτολμες, χωρίς οι Βρυξέλλες να παρουσιάζουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επανίδρυση της Ένωσης.