Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Αυτό ήταν… 50%-50%;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Πρώτη στη βαθμολογία της Superleague πέρασε η ΑΕΚ, μετά τα αποτελέσματα του σαββατοκύριακου. Η Ένωση έχει 1 βαθμό περισσότερο από τον Ολυμπιακό και 2 από τον Παναθηναϊκό. Ταυτόχρονα, έχει 1 παιχνίδι παραπάνω από τους ερυθρόλευκους και 2 από τους πράσινους.
Αντίστοιχα οι Πειραιώτες είναι πάνω από το τριφύλλι με έναν αγώνα σε εκκρεμότητα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που έχει δύο.
Το Σάββατο γίναμε όλοι μάρτυρες του τι θεωρείται διαιτησία 50-50 στον Πειραιά, αφού όλοι στο λιμάνι ήταν ικανοποιημένοι μετά το ματς. Τα ‘πολυβόλα’ Πάντελιτς-Τζιμπούρ (πρωτοσέλιδα Σαββάτου) χρειάστηκαν ‘λάδωμα’! Το πέναλτι στο ‘64 ακολούθησε αυστηρή αποβολή και το 2ο γκολ, που κλείδωσε το αποτέλεσμα λίγο αργότερα, ήταν ΄καθαρό’ οφσάιντ. Όμως ο κυρ-Σάββας δήλωσε παρών και ο Παππάς τον άκουσε! Απλά ο Παναιτωλικός πλήρωσε το μάρμαρο!
Ο Παναθηναϊκός στο Κλ.Βικελίδης τα βρήκε σκούρα από τον Άρη του Πρόμπιερζ. Οι κίτρινοι αιφνιδίασαν τους παίχτες του Φερέιρα, κλείνωντάς τον από τα πρώτα λεπτά στην περιοχή του. Ο Καπίνο ‘κράτησε’ μέχρι το 11ο λεπτό όπου και άνοιξε το σκορ ο Τσεζαρεκ. Τα γκολ του Άρη ήρθαν σε τέτοια σημεία του αγώνα που αποσυντόνισαν τον Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα η ισοφάριση από τον Μπουμσόνγκ να μην βρει συνέχεια. Ο Φερέιρα για πρώτη φορά φέτος πιάστηκε αδιάβστος!
Η ΑΕΚ των χιλίων δυο προβλημάτων, απέδωσε πολύ καλά σε ένα ‘πονηρό’ παιχνίδι και επικράτησε με το φτωχό, αλλά κερδοφόρο, 1-0. Οι κιτρινόμαυροι είχαν δύο δοκάρια, πολλές ευκαιρίες και δεν τους δόθηκε πέναλτι, τουλάχιστον όχι τοσο εύκολα όσο δίνονται αλλού! Ωστόσο η Κέρκυρα θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στο μοναδικό τετ α τετ, την ώρα που δεν υπήρχε ακόμα σκορ στον αγώνα! Ίσως όλα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τότε.
Η βαθμολογιά όμως που είναι ο καθρέφτης του γηπέδου θέλει την ΑΕΚ κορυφή. Μέχρι αυτό να αλλάξει, και αν αλλάξει, από τους αγώνες που ‘χρωστούνται’, ο Κωστένογλου μπορεί να κινείται πιο άνετα και η διοίκηση να συνεχίζει το σαφάρι ανεύρεσης επενδυτή με ηρεμία!