Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

“Καθαρές λύσεις” απέναντι στα… μισόλογα

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όπως είχε πει ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης. Όπως δεν πρέπει να υπάρχει και παρασκήνιο. Γι’ αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς, δεν άφησε κανένα περιθώριο παρερμηνείας, αναφορικά με τη θέση του για τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις, που βιώνει η χώρα.
Πήγε στη Βουλή, και απαίτησε «καθαρές λύσεις», ως απάντηση στα… μισόλογα του Γιώργου Παπανδρέου. Και μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, πήρε μαζί του την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, και αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας.
«Ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Ζήτησα την παραίτησή του, όχι να συγκυβερνήσουμε. Λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του», σχολίασε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πρόσθεσε ότι πρότεινε τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, προκειμένου να διευκολύνει τα πράγματα από τη δική του πλευρά.
Κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και επανέλαβε ότι προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι διεργασίες για τον σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία θα διασφαλίσει την εκταμίευση της 6ης δόσης και θα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, ώστε να οδηγηθεί εν συνεχεία η Ελλάδα σε εκλογές, είναι η παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι για τη θέση του πρωθυπουργού αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης, θα πρέπει να επιλεγεί ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, ενώ στο σχήμα που θα προκύψει δεν θα συμμετάσχουν πολιτικά στελέχη από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας..