Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η τελική μάχη για τη διαδοχή

ΡΩΜΥΛΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Η εμβόλιμη παρέμβαση της Άννας Διαμαντοπούλου στην απογευματινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, κατέδειξε ότι…
 κάτι τρέχει και πάλι στο εσωτερικό του Κινήματος, σε σχέση με όσα είχαν αποφασιστεί νωρίτερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, για τις ζυμώσεις με τον Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη Νέα Δημοκρατία.
Η οξεία αντίδραση της Βάσως Παπανδρέου, αλλά και το… βουητό διαμαρτυριών άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μιμήθηκαν την άλλοτε «σιδηρά κυρία» του εκσυγχρονισμού, ήρθαν απλώς να συμπληρώσουν το δεύτερο «επεισόδιο» του εμφυλιοπολεμικού σίριαλ για το κατεξοχήν κόμμα εξουσίας της Ελλάδας.
Στην πραγματικότητα, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε εξέλιξη μια «λυσσώδης» μάχη για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου. Με την «κίνηση των τριών», του Ανδρέα Λοβέρδου, της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιάννης Ραγκούση, και των συμμάχων τους, να εξαπολύουν φαρμακερά βέλη με αποδέκτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Κατηγορούν λοιπόν τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών ότι «τα ξαναβρήκε» με τον Γιώργο Παπανδρέου, και ουσιαστικά λειτουργούν από κοινού, στο πλαίσιο μιας άτυπης διαρχίας. Κάτι που φάνηκε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου… απολογήθηκε, και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε τις πολιτικά «βαριές» ανακοινώσεις, όπως τη ματαίωση του δημοψηφίσματος.
Το δίδυμο της τελικής μάχης για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος, έχουν υπάρξει στο παρελθόν στενοί συνεργάτες. Στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το 2007. Τότε που, σύμφωνα με τους υποστηρικτές του Ανδρέα Λοβέρδου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος «έχασε τη σειρά του»…