Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Το ξέσπασμα του Αντώνη Σαμαρά

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Οι εντεινόμενες πιέσεις από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης για «υπογραφή» της Νέας Δημοκρατίας σε μια σειρά από πολιτικές ρήτρες, αναφορικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Βρυξελλών της 27ης Οκτωβρίου, για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, οδήγησαν στο ξέσπασμα του Αντώνη Σαμαρά.
Ενώ οι συζητήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου για τη συγκρότηση κυβέρνησης την οποία θα στηρίξουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία συνεχίζονται, και στο περιθώριο της ενημέρωσης από το Eurogroup ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι ζητούν από την Ελλάδα πέντε υπογραφές, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν άφησε περιθώρια για την παραμικρή αμφισβήτηση των θέσεών του.
«Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει ΄΄αναπόφευκτη΄΄ η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία», ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.
Σημειώνεται ότι, οι πληροφορίες από το Eurogroup αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητάει από την Ελλάδα πέντε δεσμευτικές υπογραφές, για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων: Του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου.