Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Θρίλερ με τον Βενιζέλο!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η παρουσία ή μη του Ευάγγελου Βενιζέλου στη νέα κυβέρνηση, που θα συγκροτηθεί με τη συμμετοχή και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σημερινός αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, είναι εξαιρετικά πιθανό, σε συνεννόηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, να μην συμμετάσχει στο νέο σχήμα που θα προκύψει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου υπό τον Λουκά Παπαδήμο, και να στρέψει έτσι το πολιτικό βάρος του στις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Μετά τη μεσημεριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου ενημέρωσε τα κορυφαία στελέχη για τις εξελίξεις, και ζήτησε να έχει στη διάθεσή του τις παραιτήσεις των υπουργών, προκειμένου να μην χαθεί άλλος χρόνος, και ο νέος πρωθυπουργός να έχει την ευχέρεια να προχωρήσει άμεσα στη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος, υπήρχε συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στη συνέχεια, υπήρξαν εσωκομματικές διαβουλεύσεις στο γραφείο του πρώην Προέδρου της Βουλής και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος διαδραματίζει ρόλο γεφυροποιού, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε και με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Ο τελευταίος, που είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε ακουστεί ως υποψήφιος για την πρωθυπουργία, φαίνεται ωστόσο ότι τις τελευταίες ώρες προκρίνεται ως επικρατέστερος για το πόστο του υπουργού Οικονομικών.
Οι σχέσεις του με τον Λουκά Παπαδήμο είναι άριστες, και φαίνεται ότι στο νέο σχήμα που προωθεί για το οικονομικό επιτελείο, η έμφαση θα δοθεί σε τεχνοκρατικά στελέχη, πράγμα που σημαίνει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο.