Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ: ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

Τον περασμένο Φεβρουάριο, δηλαδή την εποχή που είχαν αρχίσει τα ζόρια για τον Γιώργο Παπανδρέου εξ αιτίας της αντικοινωνικής πολιτικής που εφάρμοζε, άλλοτε με δική του πρωτοβουλία και άλλοτε κατ’ επιταγήν των δανειστών, οι γνωστοί «λαγοί» του να μιλούν για το ενδεχόμενο ή την ανάγκη πρόωρων εκλογών!
Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια πρόβαλλαν μάλιστα το επιχείρημα ότι, ένας πρόσθετος λόγος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ήταν η άρνηση των λοιπών κομμάτων στη συναίνεση που ζητούσε ο τότε πρωθυπουργός!
Πως όμως, γνωρίζοντας την λαϊκή κατακραυγή ο κ. Παπανδρέου ήθελε τότε εκλογές, ενώ τώρα ούτε ήθελε να ακούσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;
Τότε γνώριζε καλά ότι ο ελληνικός λαός θα τον καταψήφιζε. Δεν θα συγκέντρωνε την απαραίτητη πλειοψηφία για να κυβερνήσει, θα ήταν μεν δεύτερο κόμμα, αλλά με μεγαλύτερα ποσοστά από τα άλλα και, εν όψει του πολιτικού αδιεξόδου, πίστευε ότι θα συνεκροτείτο μία ευρύτερη κυβέρνηση με τη συμμετοχή και της μείζονος –δικής του- αντιπολίτευσης έτσι ώστε ο κ. Παπανδρέου να μην επωμισθεί από μόνος του το βάρος της συνέχισης του μνημονίου και της αναδιάρθρωσης του χρέους.
Οι εξελίξεις τον πρόλαβαν τον κ. Παπανδρέου. Η Νέα Δημοκρατία δεν έπεσε σε καμία παγίδα. Τον άφησε να «κοιμηθεί όπως έστρωσε» και το αποτέλεσμα ήταν ότι, αφού έγινε ρεζίλι διεθνώς διασύροντας μάλιστα τη χώρα και ένα λαό που ερήμην του έκανε ο πρώην πρωθυπουργός τα πολιτικά του λάθη, αναγκάστηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από τη ζοφερή πραγματικότητα που είχε δημιουργήσει, να εγκαταλείψει την εξουσία.
Τώρα που τα πράγματα άλλαξαν ο κ. Παπανδρέου θέλει να αποφύγει τις εκλογές πάση θυσία, ενώ και το κόμμα του –και κυρίως οι δελφίνοι- είναι εγκλωβισμένο.
Ο μεν κ. Παπανδρέου αφού παρέτεινε τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου μέχρι του σημείου να ξεπεραστεί η ημερομηνία που έληγε η θητεία του στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορέσει να παραμείνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, για άλλο ένα εξάμηνο, δεν θέλει εκλογές γιατί θα σημάνουν το τέλος του. Είτε ηγηθεί σε αυτές του ΠΑΣΟΚ είτε όχι.
Το κόμμα δεν θέλει εκλογές αλλά παράταση της θητείας της μεταβατικής κυβέρνησης, όσο το δυνατόν περισσότερο, διότι η προβλεπόμενη από τις δημοσκοπήσεις εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ, θα οδηγήσει πολλά κοινοβουλευτικά στελέχη του Κινήματος εκτός Βουλής! Οι δε δελφίνοι για την επόμενη μέρα -που αυξάνονται σαν κουνέλια- έχουν το εξής δίλημμα. Ουσιαστικώς επιθυμούν να πάνε σε εκλογές με τον Γιώργο Παπανδρέου ώστε την εκλογική φθορά που προβλέπεται μεγάλη να την επωμισθεί αυτός και να μείνουν αυτοί αλώβητοι. Από την άλλη όμως με τον Γιώργο επικεφαλής η συντριβή προβλέπεται μεγαλύτερη απ’ ό τι θα ήταν με οποιονδήποτε άλλον ηγείτο του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Μπρος γκρεμός και πίσω πράσινο ρέμα!!