Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Να που… κερδίζει κιόλας

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Με ένα δυνατό εξωτερικό αριστερό στο 83ο λεπτό του αγώνα, ο Φετφατζίδης δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μανταντά, που μέχρι τότε ήταν ο καλύτερος παίχτης της Μαρσέιγ.
Η ροή του παιχνιδιού ήταν τέτοια που ανάγκασε και τον Ντεσάν στο τέλος να παραδεχτεί την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο. Ειδικά στο α’ μέρος, η ομάδα με τις περισσότερες ευκαιρίες ήταν αυτή του Ερνέστο Βαλβέρδε. Με πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις, ο Ισπανός κατάφερε να κατεβάσει ένα μαχητικό σύνολο χωρίς να στερείται σε φαντασία και δημιουργία. Η αλήθεια είναι ότι βρήκε χώρους και με παίχτες ταχύτατους όπως ο Μιραλάς και ο Χολέμπας το εκμεταλεύτηκε. Ο Βέλγος, μόνιμη απειλή για την Ολιμπίκ, είχε για ακόμη μία φορά ένα χαμένο τετ α τετ, από αυτά που δεν χάνονται. Ευτυχώς δεν στοίχισε στην ομάδα.
Οι αλλαγές του Βαλβέρδε στο 2ο ημίχρονο έπιασαν τόπο. Με τον Γέστε να δείχνει κάτι από την αίγλη του παρελθόντος στην καταπληκτική μπαλιά προς τον Τζιμπούρ και τον Φετφατζίδη. Ο Αλγερινός, ευτυχώς, άφησε για το νεαρό και εκείνος με μία βολίδα έγραψε το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ.
Πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν πέντε Έλληνες στην ενδεκάδα. Ίσως πρέπει να βγουν κάποια συμπεράσματα από τον κόουτς, ως προς αυτό το κομμάτι. Ο Μέγερι κράτησε το αποτέλεσμα όταν κρίθηκε αναγκαίο και σε όλο το παιχνίδι, έδινε εμπιστοσύνη στους συμπαίχτες του με τις σταθερές επεμβάσεις του. Το αμυντικό δίδυμο Αβραάμ – Μέλμπεργκ, για ακόμη μία φορά, ήταν απροσπέλαστο, για ακόμη μία φορά. Ο Μανιάτης ανταποκρίθηκε στη θέση του αμυντικού χαφ και έλυσε τα χέρια του Βαλβέρδε στο κέντρο με τις απουσίες Ιμπαγάσα, Ορμπάιθ, Μακούν.
Η πρόκριση, ακόμα και για το Europa League, θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, στα παιχνίδια Ολυμπιακού – Άρσεναλ, στο Γ.Καραϊσκάκης, και Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ στο Βεστφάλεν. Μακάρι όλα να πάνε καλά και η ελληνική ομάδα να περάσει στην επόμενη φάση.
Υ.Γ.: Πρώτος και αήττητος παραμένει ο ΑΠΟΕΛ. Είναι ήδη στους 16, με το Χ που πήρε στην παγωμένη Αγ.Πετρούπολη, και τελευταία αγωνιστική υποδέχεται τη Σαχτάρ σε έναν αγώνα φιέστα για τους Κύπριους.