Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ο Γιώργος φεύγει και από το ΠΑΣΟΚ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
Την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να αποχωρήσει και από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», με σχετικό ρεπορτάζ, αλλά και με άρθρο του εκδότη της εφημερίδας Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος επαινεί τη στάση του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την ως πράξη γενναιότητας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει καταστήσει κοινωνούς των προθέσεών του στενούς συνεργάτες του, στους οποίους φέρεται να έχει εκμυστηρευτεί ότι προτίθεται να παραμείνει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ως τα τέλη του τρέχοντος έτους, και ταυτόχρονα να δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη διαδοχή του.
Τα σενάρια που αυτή τη στιγμή φαίνεται να επικρατούν, είναι δυο: Είτε ο Γιώργος Παπανδρέου θα παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και σε έκτακτο Συνέδριο στις αρχές του 2012 θα επιλεγεί ο διάδοχός του, ο οποίος και θα οδηγήσει το Κίνημα στις εθνικές εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, είτε θα παραμείνει Πρόεδρος, αλλά το Συνέδριο θα εκλέξει τον «υποψήφιο πρωθυπουργό», με τον οποίο θα κατέλθει το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανό ο Γιώργος Παπανδρέου να μην είναι καν υποψήφιος βουλευτής.
Στις σχετικές συζητήσεις που είχε την Παρασκευή με τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος, στους οποίους άφησε να διαφανούν οι προθέσεις του, ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε την ανάγκη να διαφυλαχτεί, με κάθε τρόπο και κόστος η ενότητα του ΠΑΣΟΚ.