Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Τα σχέδια του Λοβέρδου για την ηγεσία

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Την προηγούμενη Κυριακή, το «Έθνος της Κυριακής» δημοσίευσε άρθρο του Ανδρέα Λοβέρδου για την κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Υπουργός Υγείας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των υποψηφίων διαδόχων του Γιώργου Παπανδρέου.
Σήμερα, η ναυαρχίδα του Ομίλου «Μπόμπολα» δημοσιεύει συνέντευξη του κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, και πρώτου βουλευτή της Β’ Αθηνών, της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της Ευρώπης.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος αφήνει ξεκάθαρα να διαφανούν οι προθέσεις του να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην «επόμενη μέρα» του ΠΑΣΟΚ. Αποκαλύπτει την αγωνία του να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ ενωμένο, και να αποφευχθούν κινήσεις, δηλώσεις ή πρωτοβουλίες που θα διαμόρφωναν συγκρουσιακό σκηνικό, και θα έφερναν το Κίνημα ένα βήμα πριν από τη διάσπαση, όπως χαρακτηριστικά έχει προβλέψει ο Πάρις Κουκουλόπουλος.
Ο Υπουργός Υγείας και άτυπος επικεφαλής της «κίνησης των τριών», στην οποία συμμετέχουν ακόμη η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, τοποθετείται με ξεκάθαρα θεσμικό τρόπο. Δίνει έμφαση στην εθνική ανάγκη που υπάρχει να «περπατήσει» η κυβέρνηση Παπαδήμου, και να εκταμιευτεί η 6η δόση, και παραπέμπει τις όποιες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, επομένως και τις συζητήσεις για τη διαδοχή του Γιώργου Παπανδρέου, στο αμέσως επόμενο από εκείνο το χρονικό και ψυχολογικό όριο, διάστημα.
Άξια αναφοράς είναι και η επιλογή του Ανδρέα Λοβέρδου να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τον Γιώργο Παπανδρέου, και τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες του πρώην πρωθυπουργού, κάτι που επιβεβαιώνει την «εγκάρδια συνεννόηση» των δυο ανδρών.
Μια διαπίστωση που έχει τη σημασία της, για τις ισορροπίες οι οποίες θα διαμορφωθούν στο ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα, αλλά και τις ζυμώσεις που θα προκύψουν, για να αναδειχθεί η νέα ηγεσία του Κινήματος.