Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ανατροπή Γιώργου με Φώφη!

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η Φώφη Γεννηματά και ο Γιάννης Ραγκούσης είναι τα δυο σημερινά… ραντεβού του Γιώργου Παπανδρέου, στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο πρώην πρωθυπουργός με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητήσει τις επόμενες κινήσεις του.
 Και το μέλλον του Κινήματος.
Κι αν ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, παραμένει κοντά στον γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν οι σχέσεις του με τους άλλους στενούς συνεργάτες του πέρασαν από πλείστες διακυμάνσεις το τελευταίο διάστημα, η Φώφη Γεννηματά αποτελεί… ενδιαφέρουσα συνιστώσα της διαδικασίας διαδοχής.
Η κόρη του Γιώργου Γεννηματά διαθέτει ακόμη και σήμερα εξαιρετικά υψηλή δημοφιλία. Όχι μόνο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά ευρύτερα στην κοινωνία. Διαθέτει δε εξαιρετικά ισχυρό εσωκομματικό μηχανισμό, με αναφορές και προσβάσεις σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Σε εκείνες δηλαδή με τις οποίες έχει διαρρήξει εσχάτως τις σχέσεις του το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, λόγω του Μνημονίου και των συνεπειών του.
Το ισοζύγιο ισορροπιών στις σχέσεις της με τον Γιώργο Παπανδρέου, πέρασε επίσης από… πολλές φάσεις στο παρελθόν. Σήμερα ωστόσο, υπάρχουν θεματοφύλακες του παπανδρεϊσμού που εκτιμούν ότι η συμμαχία με την πολιτική επίγονο του Γιώργου Γεννηματά, θα στείλει εκκωφαντικά μηνύματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και στην κοινωνία.
Και θα επιτρέψει στο «δίδυμο εξουσίας» να παρέμβει καθοριστικά, και όχι απλά να επηρεάσει, αλλά να διαχειριστεί τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Αλλάζοντας άρδην τις ισορροπίες που τείνουν να διαμορφωθούν.