Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τα πολιτικά γενέθλια της ελπίδας

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Εκείνο το βράδυ, ακριβώς πριν από δυο χρόνια, με τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας αλλά και συνολικά την ελληνική κοινωνία να περιμένουν τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή, τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο στρατηγείο της Ντόρας Μπακογιάννη.
Και ανέμεναν να διαπιστώσουν αν το άλλοτε ακλόνητο φαβορί για την ηγεσία της Παράταξης που κυριαρχεί στον χώρο της Κεντροδεξιάς θα αναγνώριζε εύκολα ή όχι, την ήττα της. Το έκανε χωρίς πολλές σκέψεις.
Και αμέσως μετά, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε το κατώφλι του νεοκλασσικού της οδού Ρηγίλλης, ως ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνος τον οποίο εμπιστεύτηκαν περισσότεροι από τους μισούς οπαδούς της «γαλάζιας» Παράταξης, οι οποίοι παραμέρισαν την απογοήτευσή τους για την ήττα στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου, και προσήλθαν μαζικά στις κάλπες.
Η στιγμή της ελπίδας λοιπόν, που συνεπάγετο για τη βάση της Νέας Δημοκρατίας η εκλογή Σαμαρά στην ηγεσία, έχει αρχίσει να αποφέρει ήδη τους πρώτους καρπούς. Με τα… καλύτερα, να έπονται.
Η διαφορά του -11% με την οποία έχασε η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009, έχει μετατραπεί σήμερα, δυο χρόνια αργότερα, σε δημοσκοπικό προβάδισμα στη… γειτονιά του 10%.
Ανοίγοντας τον δρόμο για την επικράτηση στις εκλογές που έρχονται και… δεν μπορούν να αργήσουν. Όσο κι αν προσπαθεί το ΠΑΣΟΚ να καθυστερήσει το αναπόφευκτο.