Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ευγνωμοσύνη

Σμιλεύοντας το μάρμαρο και αποτυπώνοντας πάνω του, με καλλιτεχνική μαεστρία την προσωπογραφία της, ο κ. Γιώργος Χουνουτζίδης εξέφρασε τα αισθήματα ευγνωμοσύνης που έτρεφε προς τον άνθρωπο και γιατρό Άννα – Μαρία Μπελεχρή που έφυγε πρόωρα από την ζωή. Ο κ. Χουνουτζίδης είναι νεφροπαθής εδώ και 15 χρόνια και μέρα παρά μέρα πραγματοποιεί αιμοκάθαρση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Σε αυτά τα 15 χρόνια τόσο ο ίδιος όσο και οι ομοιοπαθείς του πάσχοντες από νεφρική ανεπάρκεια, είχαν την συμπαράσταση και την βοήθεια της θανούσης η οποία ήταν διευθύντρια του νεφρολογικού τμήματος του νοσοκομείου. «Δεν είχα άλλο τρόπο να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, προς το πρόσωπο της και αισθάνθηκα την ανάγκη να πραγματοποιήσω, μια και έχω την καλλιτεχνική δυνατότητα και με την προτροπή των συναδέλφων μου την προσωπογραφία της σε ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο της» μας είπε ο κ. Χουνουτζίδης.
 Η προσωπογραφία είναι τοποθετημένη στην είσοδο του νεφρολογικού τμήματος και σε λίγες ημέρες θα παραδοθεί στην οικογένεια της θανούσης για να τοποθετηθεί στο τάφο της.