Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Άρπαξε την ευκαιρία!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Διστακτικός στην αρχή και θεατής στις ευκαιρίες που δημιουργούσε η Ντόρτμουντ, με ιδιαίτερη ευκολία, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρεί το γκολ στην 1η αντεπίθεση που δημιούργησε με τον Χολέμπας.
 Αντέδρασε στην ισοφάριση του Λεβαντόφσκι, με το προσωπικό γκόλ του Τζιμπούρ και ‘επενδύοντας’ στην ευρωπαϊκή απειρία των νεαρών Γερμανών, αξιοποίησε μία στημένη φάση και κλείδωσε τη νίκη με τον Μοντέστο.
Ο Βαλβέρδε στάθηκε τυχερός αλλά ήταν προετοιμασμένος καλά αυτή τη φορά. Με Μακούν στο αρχικό σχήμα και το πείραμα Χολέμπας στα εξτρέμ να του βγαίνει, έκανε τις διορθωτικές του κινήσεις στο β’ μέρος και έδωσε στην ομάδα την ώθηση για την τελική επικράτηση. Έναν καλό λόγο δικαιούται και ο Κοστάντσο για καίριες τοποθετήσεις και επεμβάσεις που έκανε χθες. Ο κόσμος, όπως πάντα σε ευρωπαϊκό αγώνα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και άδραξε την ευκαιρία να συνδέσει τη νίκη με την οργή του κόσμου για τους δανειστές Γερμανούς!
Ο πρωταθλητής Ελλάδας κέρδισε την πρωταθλήτρια Γερμανίας! Καθόλου μικρό πράγμα! Ωστόσο, συγκρίσεις και σχόλια με τον Παναθηναϊκό και αποτελέσματά του σε ευρωπαϊκούς αγώνες, φέτος ή παλαιότερα, είναι άστοχες και δείχνει κόμπλεξ! Δικαιολογούνται μόνο επειδή οι γράφοντες, λόγω πεποιθήσεων, βρίσκονται σε ευφορία της στιγμής. Ας σταματήσουν πλέον τέτοιου είδους άρθρα που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρυσμα. Ειδικά όταν η φετινή χρονία του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη δεν είναι κάτι πρωτόγνορο για ελληνική ομάδα!
Οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν δικαίωμα στο όνειρο, σε συνδιασμό και με τη νίκη της Άρσεναλ στη Μασσαλία. Για να πάρει όμως σάρκα και οστά, επιβάλεται συνέχεια στη Γερμανία, στη Μασσαλία και με τους Άγγλους στο Φάληρο, εφόσον έχουν πάει όλα καλά έως τότε! Το θετικό είναι ότι για συνέχεια στο Europa League, που φαίνεται πιο ρεαλιστικός στόχος, απέκτησε προβάδισμα έναντι των Γερμανών.