Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΘ

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» αποδεικνύει ότι η Κυβέρνηση, κατά την προσφιλή της τακτική, διαρρέει το σχέδιο της πριν το ανακοινώσει προκειμένου να μετρήσει τις αντιδράσεις. Η συγκεκριμένη είναι πολύ κακή επιλογή. Το οικόπεδο της ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης δεν είναι ένα ακόμη ακίνητο του Δημοσίου που μπορεί να πωληθεί ή αξιοποιηθεί προκειμένου να εισπραχθούν χρήματα που θα διοχετευτούν στη μείωση του Δημοσίου Χρέος.

Είναι μία έκταση, μοναδικής σπουδαιότητας και αμύθητης αξίας για τις εκατοντάδες χιλιάδων των Θεσσαλονικέων, από την οποία θα προκύψουν βήματα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Βέβαια, η πληροφορία, εάν φυσικά αληθεύει, εξηγεί σε έναν βαθμό την πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησης για τη μετεγκατάσταση του Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου στη Σίνδου. Γι’ αυτό μάλλον διάφοροι παράγοντες παρακείμενοι του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να απαξιώσουν το θεσμό της ΔΕΘ.
Για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρόν. Ήδη η ΝΔ Θεσσαλονίκης ανέδειξε τις περιπτώσεις του Κυβερνείου και των τουριστικών ακτών του Θερμαϊκού. Το σχέδιο αυτό είναι σκοτεινό και –προειδοποιούμε τους πάντες- δεν πρόκειται να περάσει…

O Σταύρος Καλαφάτης

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και τέως Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ.Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρεται σε λίστα ακινήτων του ελληνικού δημοσίου προς αξιοποίηση, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η έκταση της Δ.Ε.Θ. στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Η κυβέρνηση αφού εξαθλίωσε τους πολίτες με συνοπτικές διαδικασίες, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σπεύδει σήμερα να αφαιρέσει ένα ζωτικό όραμα από τη Θεσσαλονίκη.
Τί είδους αξιοποίηση ετοιμάζει άραγε για τη Δ.Ε.Θ. ;
Που είναι οι εξαγγελίες περί αναβάθμισης και αναπτυξιακής προοπτικής της ;
Τί προσπαθεί να κάνει επιτέλους; Θέλει να καταργήσει συνολικά το θεσμό της Διεθνούς Εκθέσεως;
Ο πνεύμονας πρασίνου που αγκαλιάσαμε και συμφωνήσαμε όλοι οι Θεσσαλονικείς να δημιουργήσουμε στην καρδιά της πόλης, τελικά οδηγείται σε «ασφυξία» ;
Πολύ φοβάμαι ότι η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της, δεν είναι σε θέση να δώσει σαφείς απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.
Δυστυχώς η ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει τη χώρα, το οδηγεί για ακόμη μια φορά στον ανορθόδοξο δρόμο των εύκολων «ταμειακών» λύσεων, χωρίς κανένα σχέδιο και καμία προοπτική.»