Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Ενώ ολόκληρη η καπιταλιστική Ευρώπη αναζητά τη λύση του γόρδιου δεσμού του χρέους, τρισεκατομμύρια ευρώ είναι αναγκαία για να διασωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα, η καπιταλιστική ύφεση βουλιάζει τη ζωή εκατομμυρίων στην ανεργία και τη φτώχια.
Το ΕΕΚ καλεί το σύνολο του εργαζόμενου πληθυσμού, άνεργους, νεολαίους, τα φτωχά μικροαστικά στρώματα που καταστρέφονται από τη κρίση να αγωνιστούν τώρα για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου, των τροϊκανών. Δεν αναγνωρίζομε ούτε 1 ευρώ του καπιταλιστικού χρέους, που σφίγγει σα θηλιά τη πλειοψηφία της κοινωνίας, τους καταπιεσμένους και απόκληρους.. Η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη για τους καπιταλιστές, τους τραπεζίτες και τις κυβερνήσεις τους, δεν πρέπει με τίποτα να χρεοκοπήσουν και οι εργαζόμενοι.
Δεν υπάρχει χρόνος περισυλλογής ή αναμονής αλλά μόνο επαναστατικής δράσης.
• Να μην πληρωθεί ούτε ένα φορολογικό χαράτσι, ούτε ένας λογαριασμός ρεύματος με το φόρο ακινήτων, ούτε 1 ευρώ για το χρέος. Όλο το χρέος να διαγραφεί.
• Να μην εγκαταλείψει κανείς εργαζόμενος τη δουλειά του ακόμα κι αν λάβει χαρτί εφεδρείας. Να καταληφθούν όλοι οι οργανισμοί, οι υπηρεσίες και να οργανωθούν για τη λειτουργία τους.
• Να καταληφθούν τα εργοστάσια που κλείνουν, μειώνουν μισθούς, θέτουν σε εκ περιτροπής εργασία και απειλούν με απολύσεις.
• Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών, χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο.
• Να δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα παντού, με εκλεγμένους και άμεσα ανακλητούς εκπροσώπους για να παρακαμφθεί η υποταγμένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
• Να δημιουργήσουμε το συντονιστικό πόλης, των επιτροπών δρόμων, γειτονιών, χώρων δουλειάς, καταλήψεων, σχολείων, πανεπιστημίων και το πανελλαδικό συντονισμό τους
Καλούμε κάθε αγωνιστή να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία για ένα ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα των Εργατών, για την ανάπτυξη ενός ταξικού πόλου δράσης μέσα στο εργατικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα, ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, για την αυτοργανωμένη άμεση δράση του προλεταριάτου για την κατάκτηση της εξουσίας και μια επαναστατική σοσιαλιστική διέξοδο από την κρίση.
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ