Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Κινηματογραφική καταδίωξη στην Εγνατία οδό

Συνελήφθη 30χρονος έλληνας έμπορος ναρκωτικών

.Ένας 30χρονος έλληνας έμπορος ναρκωτικών έπεσε στα χέρια των αστυνομικών μετά από πολύωρη κινηματογραφική καταδίωξη στην Εγνατία οδό, ενώ ο 33χρονος αλβανός συνεργός του κατόρθωσε να διαφύγει. Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να μην πέσουν στα χέρια των αστυνομικών, δεν δίστασαν με το όχημα στο οποίο επέβαιναν να εμβολίσουν δύο περιπολικά της ΕΛΑΣ.

Οι δύο έμποροι ναρκωτικών, που ήταν υπό παρακολούθηση το τελευταίο διάστημα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, εντοπίστηκαν να κινούνται με το όχημά τους στην περιοχή της Ευκαρπίας. Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στο ύψος του “Τιτάν”, για να του ελέγξουν. Βλέποντας το σινιάλο των αστυνομικών, οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και προσπάθησαν να διαφύγουν, με κατεύθυνση την Καβάλα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε καταδίωξη, για να ακινητοποιηθεί το ύποπτο όχημα.
Οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να πλησιάσουν το όχημα που καταδίωκαν στην Εγνατία οδό, στο ύψος του Προφήτη. Μάλιστα, το ένα από τα δύο περιπολικά που το καταδίωκαν κατόρθωσε να περάσει μπροστά από το ύποπτο όχημα, προκειμένου να αναγκάσει τον οδηγό του να κόψει ταχύτητα και να ακινητοποιηθεί. Οι δράστες όμως, όχι μόνο δεν έκοψαν ταχύτητα, αλλά άρχισαν να προσκρούουν με το όχημά τους στο πίσω μέρος του περιπολικού, προκειμένου να το βγάλουν από τον δρόμο. Βλέποντας ότι δεν μπορούσαν να πετύχουν τον σκοπό τους, έκοψαν αρχικά ταχύτητα και, λίγο πριν ακινητοποιηθούν, κινήθηκαν με την όπισθεν και συγκρούστηκαν και με το δεύτερο περιπολικό που τους ακολουθούσε. Η τελευταία σύγκρουση ακινητοποίησε το όχημά τους. Ο 33χρονος Αλβανός, που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, αμέσως μετά τη σύγκρουση άνοιξε την πόρτα και άρχισε να τρέχει προς τα χωράφια της περιοχής, όπου τα ίχνη του χάθηκαν λόγω του σκοταδιού. Ο 30χρονος συνεργός του ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Οι αστυνομικοί, σε έρευνα που έκαναν στο όχημα, εντόπισαν πέντε συσκευασίες με χασίς βάρους μεγαλύτερου των πέντε κιλών. Κατασχέθηκαν επίσης τρία κινητά τηλέφωνα με τα οποία οι δύο έμποροι κανόνιζαν τα ραντεβού τους για την προώθηση των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ο συνεργός του, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά, αναζητείται και η σύλληψή του θεωρείται θέμα χρόνου.

.