Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

“Οι Πόντιοι new generation” με Παναγιώτη Ψωμιάδη


Διαβασμένος, άνετος, χωρίς ίχνος άγχους, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Όμηρο Ευστρατιάδη, εμφανίστηκε χθες στα γυρίσματα της ταινίας "Οι Πόντιοι new generation", που φιλοξενήθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης..
Της Φωφώς Μπόνιου

Σύμφωνα με το σενάριο, ο "Πανίκας" υποδύεται τον εαυτό του και από τη θέση τού πολιτικού προσπαθεί να πείσει τον σκηνοθέτη Παύλο Κοντογιαννίδη, που παίζει και αυτός στο φιλμ, να γυρίσει σε ταινία ένα βιβλίο για την ποντιακή προσφυγιά που έχει γράψει ο Ψωμιάδης. "Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στο γύρισμα που κράτησε πέντε ώρες. Ο Παναγιώτης μάλιστα φρόντισε να κάνει προσθήκες στον ρόλο του με κάποιες ποντιακές λέξεις που έκαναν ακόμα πιο ενδιαφέρον τον διάλογό του με τον Κοντογιαννίδη", λέει στη "Μ" ο σκηνοθέτης του φιλμ Όμηρος Ευστρατιάδης.
Επισημαίνεται ότι ο Ψωμιάδης εμφανίζεται στην αρχή της ταινίας αλλά και στο τέλος, όπου δίνει συγχαρητήρια στον σκηνοθέτη για την απόφασή του να κάνει μια ταινία για τους Πόντιους.
Να σημειωθεί ότι στους "Πόντιους new generation" -θα κάνουν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες στις 13 Οκτωβρίου- συμμετέχουν ακόμη ο Τάκης Βαμβακίδης, ο Τάσος Περζιρκιανίδης, ο Τάσος Παλατζίδης, η Πηνελόπη Πιτσούλη και ο Κώστας Βουτσάς, που είχε πάρει μέρος και στην πρώτη ταινία του Ευστρατιάδη, με τίτλο “Οι Πόντιοι”. H παραγωγή θα ολοκληρώσει τα γυρίσματά της στην Αθήνα.



.