Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Πράκτορας ΠΡΟΠΟ επιβεβαιώνει την αποκάλυψη της “Μ”

"Ναι, ήταν σικέ ο αγώνας".
Αποκαλυπτική κατάθεση στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα.
.Η "Μ" αποκάλυψε πως το παιχνίδι Αγροτικού Αστέρα - Καβάλας ήταν ένα από τα "στημένα". Πριν κοπάσει ο απόηχος της αποκάλυψης, ήρθε μια κατάθεση πράκτορα ΠΡΟΠΟ από τη Θεσσαλονίκη σε πταισματοδίκη που έχει αναλάβει παρόμοιες υποθέσεις και επιβεβαιώνει την άποψη ότι ο αγώνας αυτός ήταν προσυνεννοημένος!.
Η αποκάλυψη της "Μ" αφορά και στο κέντρο παράνομου στοιχήματος που λειτουργούσε χρόνια ολόκληρα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στοιχείο άμεσα συνδεδεμένο με τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, τους πράκτορες, τα στοιχεία τους, τα ποσά που παίχθηκαν και εισπράχθηκαν και πολλά πολλά άλλα...
Η κατάθεση του πράκτορα (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) αναφέρει συνολικά δεκαέξι πρακτορεία ΠΡΟΠΟ σε ολόκληρη τη χώρα, στα οποία πονταρίστηκαν ποσά δυσανάλογα με τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου παιχνιδιού, το οποίο διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2009 (σκορ 0-3), αλλά και με τον τρόπο και το είδος του πονταρίσματος.
Στα έγγραφα που είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης αναφέρονται αναλυτικά οι αύξοντες αριθμοί και τα ονόματα των πρακτόρων που δέχθηκαν τα στοιχήματα. Επίσης, αναφέρεται αναλυτικά ο αριθμός των κερδισμένων δελτίων ανά πρακτορείο αλλά και από πού οι νικητές εισέπραξαν τα κέρδη τους. Σε άλλες περιπτώσεις η είσπραξη έγινε από τα πρακτορεία, σε άλλες από τον ΟΠΑΠ, η ουσία όμως του θέματος είναι πως αυτά τα στοιχεία θα προστεθούν σε όσα ήδη εξετάζονται από την εισαγγελία και θα δρομολογηθούν και άλλες εξελίξεις.

Ο Μάκης για Ηρακλή και Πανιώνιο
Μία από τις πολλές συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη δικογραφία αναφέρεται στον Ηρακλή. Αναλυτικά:
"Μάκης Ψωμιάδης (Α) στον Αργύρη (Β) (26.04.2011)"
Α: Τι βλέπεις; Θα μείνει έτσι όπως είναι αυτοί ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος;
Β: Πιστεύω πως ναι. Αν και για τον Πανιώνιο λένε ότι το πολεμάνε, το βλέπω δύσκολο.
Α: Πιο δύσκολος είναι ο Πανιώνιος από τον Ηρακλή.
Β: Ναι το ξέρω, αλλά έχει πέσει πάνω Μαρινάκης, μ...., το βλέπω δύσκολο πάντως.
Συμφωνούν ότι και οι δύο ομάδες, ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος, αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Διαιτητικό... μαγείρεμα

Σε μια άλλη ο Μάκης Ψωμιάδης συνομιλεί με άγνωστο για το... μαγείρεμα πριν από μια αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και αναφέρεται στους διαιτητές. Μάλιστα, λέει στον άγνωστο συνομιλητή του ότι αν ο διαιτητής σε ένα συγκεκριμένο ματς δεν σφυρίξει υπέρ της Ξάνθης, θα... έχει να κάνει μαζί του!