Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ο Καρχιμάκης ανέλαβε να “ματώσει” το ΠΑΣΟΚ

OFF THE RECORD
Την εποχή της διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία, ο Μιχάλης Καρχιμάκης είχε εξελιχτεί στο πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που ανακάλυπτε και έφερνε στη δημοσιότητα υποθέσεις τις οποίες αξιοποιούσε στη συνέχεια η ηγεσία της Ιπποκράτους, προκειμένου να καταγγείλει σκάνδαλα.
Σήμερα, από τη θέση του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ πλέον, ο Κρητικός πολιτικός συνεχίζει να ασχολείται με την… αντικατασκοπία, αυτή τη φορά όμως με αντικείμενο μελέτης στελέχη του Κινήματος, καθώς και όσους έχουν διοριστεί σε καίριες θέσεις ευθύνης, μετά τον εκλογικό θρίαμβο του 2009 και τον σχηματισμό Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να γνωρίζει εκ των προτέρων υποθέσεις που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκθέσουν την Κυβέρνηση, στην τελική ευθεία μιας προεκλογικής μάχης, ώστε να τις χειριστεί με τρόπο που δεν θα προκαλέσουν στο ΠΑΣΟΚ πολιτική ζημιά. Το δε επιτελείο του Μιχάλη Καρχιμάκη κρίθηκε ως το πλέον αξιόπιστο για μια τέτοια αποστολή, με δεδομένες τις επιτυχίες που είχε στο παρελθόν.
Δεν πρέπει εξάλλου να διαφεύγει της προσοχής ότι ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου, με βαθιές ρίζες στον κομματικό μηχανισμό. Με αποτέλεσμα να γνωρίζει «πρόσωπα και πράγματα», σχεδόν όσο κανείς άλλος στο Κίνημα.