Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Νίκος Χουντής: "Η ‘ταμπακιέρα’ του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος βρίσκεται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας"

 Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» (Μπούλκα Μιχαλοπούλου)
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής σχολιάζοντας το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» είπε μεταξύ άλλων:
«Είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο είχε ήδη προσυμφωνηθεί με την Τρόικα και ταυτόχρονα καταδεικνύει την αποτυχία του Μνημονίου. Είναι ένα πρόγραμμα απαράδεκτο, κοινωνικά άδικο, οικονομικά αναποτελεσματικό, προκαλεί κοινωνικό Αρμαγεδδώνα.
Η κυβέρνηση κατάθεσε στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με εκβιαστικό τρόπο, θέτοντας το δίλλημα ή θα πάει το χρέος στο 200% του ΑΕΠ, δηλαδή Χρεοκοπία του Κράτους, δηλαδή χρεοκοπία του ελληνικού λαού ή αποδοχή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Η ‘ταμπακιέρα’ αυτού του προγράμματος βρίσκεται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κυρίως στις Γαλλικές και Γερμανικές πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Το πρόβλημα είναι πλέον πολιτικό. Πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί σε Ελλάδα και Ευρώπη, να αλλάξουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές. Οι εργαζόμενοι, τα κινήματα των αγανακτισμένων, οι πολίτες, πρέπει να αποτελέσουν τους μοχλούς αυτών των αλλαγών».