Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Το Μαξίμου “ξεκλειδώνει” τις συγχωνεύσεις ΜΜΕ

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Η αρχή είχε γίνει επί ημερών της θητείας του Τηλέμαχου Χυτήρη στην πολιτική εποπτεία της ΕΡΤ. Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου δεν είναι πια μέλος της Κυβέρνησης, το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο δείχνει αποφασισμένο να προχωρήσει το «μεγάλο πλάνο» περί συγχωνεύσεων των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της στρατηγικής στοίχισης δυνάμεων, σε μια πολωτική προεκλογική αναμέτρηση με τη Νέα Δημοκρατία...

Το θέμα χειρίζεται το επιτελείο του Πρωθυπουργού, ενώ κεντρικό ρόλο έχουν ο Παύλος Γερουλάνος και ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου, η σχετική συζήτηση θα ανοίξει τις επόμενες εβδομάδες, με πρόθεση να ολοκληρωθεί στα τέλη του Αυγούστου, χρονική περίοδο που θα προσεγγίζει τις μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες του Σεπτεμβρίου.
Τότε δηλαδή που η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για θεσμικού χαρακτήρα αλλαγές στο Σύνταγμα, και παράλληλα θα δοκιμάσει πιθανότατα τη ζαριά των πρόωρων εκλογών.
Το Μέγαρο Μαξίμου επεξεργάζεται νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει τη συνεργασία, και σε ένα δεύτερο επίπεδο τη συγχώνευση τηλεοπτικών καναλιών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν με ρεαλιστικό τρόπο τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν προκληθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.
Γνωρίζοντας φυσικά ότι προς την κατεύθυνση αυτή δείχνουν και οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ελληνικών ΜΜΕ, καθώς πιστεύουν ότι θα διευκολύνει τους χειρισμούς τους σε μια δύσκολη διεθνή αγορά.