Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η αυτοδυναμία ως απάντηση στη “σύγχυση”


ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ
Απέναντι στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ να θολώσει το πολιτικό τοπίο, και να προβάλλει την ανάληψη των ηνίων της οικονομίας από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ως «προσδοκία αλλαγής» των αντιλαϊκών μέτρων τα οποία προώθησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία αντιτάσσουν τις καθαρές λύσεις και τη στρατηγική της αυτοδυναμίας...

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω». Και σημειώνουν με νόημα ότι οι «επικοινωνισμοί» στους οποίους επιδίδεται το ΠΑΣΟΚ, δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα στην ψυχολογία της κοινωνίας, η οποία προσβλέπει στις επερχόμενες εκλογές, ως διέξοδο καταδίκης της σημερινής Κυβέρνησης και της πολιτικής που ακολουθεί.
Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς θα συνεχίσει να επικεντρώνει τη ρητορική του στη μόνη «καθαρή λύση», η οποία… συχνάζει στα δημοκρατικά πολιτεύματα: Την άμεση προσφυγή στις κάλπες, για να δώσει τη λύση ο λαός.
Και εκεί, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ζητήσει από τους Έλληνες πολίτες «καθαρή εντολή». Δηλαδή αυτοδυναμία, ώστε να μπορέσει την επομένη των εκλογών να εφαρμόσει το πρόγραμμα του «Ζαππείου ΙΙ», για την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Ο Γιάννης Μιχελάκης άλλωστε, το είπε καθαρά στο σημερινό briefing των πολιτικών συντακτών στη Συγγρού. «Στόχος μας είναι η Νέα Δημοκρατία να είναι αυτοδύναμη. Και θεωρώ πως αυτό είναι εφικτό». Είπε και όλοι κατάλαβαν.