Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Ο Πεταλωτής καθυστερεί τον ανασχηματισμό


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Τα επεισόδια που σημειώθηκαν πρόσφατα σε βάρος του Γιώργου Πεταλωτή, ενδεχομένως να επηρεάσουν τον χρόνο εκδήλωσης των πρωθυπουργικών πρωτοβουλιών, αναφορικά με το πότε θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, στο οποίο ποντάρει πολλά το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ανακάμψει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Statesmen», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ένα από τα στελέχη που δεν θα βρίσκονται στη θέση που κατέχουν σήμερα μετά τις αλλαγές, χωρίς μάλιστα να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να βρίσκεται εκτός Κυβέρνησης.
Με δεδομένη ωστόσο τη φόρτιση πολωτικών διαστάσεων, που έχει προκύψει μετά τα επεισόδια της Αργυρούπολης, και την κατά μέτωπο αντιπαράθεση του Γιώργου Πεταλωτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να προχωρήσει στην αντικατάσταση του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς κάτι τέτοιο θα έμοιαζε με πολιτικό άδειασμα από την πλευρά του Πρωθυπουργού, και θα προκαλούσε σχέδια και εντυπώσεις.
Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν να… καθίσει η σκόνη από την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην χαθούν οι εντυπώσεις του ανασχηματισμού στο σύννεφο μιας σκληρής κομματικής αντιπαράθεσης. Μέχρι τότε, ο Γιώργος Πεταλωτής θα παραμένει στη θέση του.