Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Θέμα αποζημίωσης θέτει ο Χ. Παμπούκης, με επιστολή του προς τη Siemens

Θέμα αποζημίωσης του ελληνικού Δημοσίου και των ΔΕΚΟ από τη Siemens για τη ζημιά που υπέστησαν «από τις φαύλες πρακτικές που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν από την εταιρία», θέτει ο υπουργός Επικρατείας, Χ. Παμπούκης με επιστολή που απηύθυνε σήμερα προς τη διοίκηση της εταιρίας.
Με την ίδια επιστολή ο κ. Παμπούκης:
 Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην εταιρία για παράβαση του νόμου για τον ανταγωνισμό και τις υποχρεώσεις διαφάνειας.
 Ζητά τη συμβολή της εταιρίας προκειμένου να επισπευσθεί η έρευνα, κάτι που όπως επισημαίνει «θα εκτιμηθεί δεόντως τόσο από την ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα πολιτικά κόμματα όσο και από τον ελληνικό λαό».
«Θα θέλαμε να μπει ένα τέλος στη δυσάρεστη και εξοργιστική αυτή υπόθεση. Και αυτό το τέλος δεν θα μπορέσει να υπάρξει χωρίς την εξάντληση κάθε περιθωρίου απόδοσης συγκεκριμένων και τεκμηριωμένων ευθυνών σε πρόσωπα που αναμείχθηκαν αποδεδειγμένα στην συγκεκριμένη υπόθεση. Στο πεδίο αυτό αναμένουμε μία ενεργητική στήριξη της προσπάθειας αυτής», αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, και δηλώνει ανοιχτός σε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens, Π. Ξυνή «εφόσον κριθεί χρήσιμο».
«Αγγελιοφόρος»