Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας

ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΡΑ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ!
Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας, μετά την επιτυχημένη ανοικτή συνέλευση στην Αλμυρό Μαγνησίας, διοργανώνει δύο νέες συνελεύσεις με σκοπό τη προώθηση της αυτό-οργάνωσης των εργαζομένων, των αγροτών, των φτωχών επαγγελματιών και της νεολαίας, προωθώντας τα συνθήματα «Ελεύθεροι δρόμοι για όλους- Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία-Δεν πληρώνουμε τη κρίση τους-Οργανωνόμαστε!».
Οι δύο νέες συνελεύσεις για τη συγκρότηση τοπικών Επιτροπών Αγώνα γίνονται, όχι τυχαία, στις αγροτικές περιοχές του Βελεστίνου Μαγνησίας και Νίκαιας της Λάρισας.
Ο σχεδιασμός μας, στην τωρινή φάση του αγώνας μας, επικεντρώνεται στη δημιουργία τοπικών επιτροπών σε όλο το μήκος των οδικών αξόνων και στη διεύρυνση των κοινωνικών συμμαχιών, καθώς είναι φανερό ότι στη μεταμνημονιακή εποχή, κανένας κλάδος ή κίνημα δεν μπορεί να νικήσει μόνο με τις δικές του δυνάμεις. Μονάχα η ενότητα των εργαζομένων, των αγροτών, των φτωχών επαγγελματιών και της νεολαίας μπορεί να δώσει κοινωνική διέξοδο από το αδιέξοδο των μπαρών στους δημόσιους δρόμους, στα χαράτσια στις συγκοινωνίες ή τα νοσοκομεία και την ανίατη νόσο του συστήματος, την ανεργία. Σύνθημά μας είναι «Σηκώνουμε όλες τις μπάρες που φράζουν τη ζωή μας-Δεν πληρώνουμε!».
Γι αυτό το λόγο, η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας, όπως και το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Επιτροπών Αγώνα, δεν έχει σπεύσει να δηλώσει συμμετοχή στην κινητοποίηση της 6ης Φλεβάρη που έχει αναγγελθεί από την εκτελεστική γραμματεία άλλων κινήσεων, αναμένοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο των αγροτών, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι θα απελευθερώσουν τους εθνικούς δρόμους από τους διοδάρχες διεκδικώντας, όπως κι εμείς, τη ζωή που μας κλέβουν κάθε μέρα.
Θα σταθούμε στο πλευρό των αγροτών για να σταθούν κι αυτοί στο δικό μας.
Η ακριβής ημέρα των κινητοποιήσεών μας θα καθοριστεί μέσα από τις τοπικές μας συνελεύσεις, καθώς οι Επιτροπές Αγώνα δεν λειτουργούν με γραμματείς, φαρισαίους ή με εντολές γραφειοκρατικών οργάνων.
24 Γενάρη 2011
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ