Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Οι κάτοικοι της Νυμφόπετρας είπαν το τελευταίο αντίο στον Λευτέρη Χισιρίδη


Όλοι ήταν εκεί για να πουν το τελευταίο αντίο στον εκλεκτό συμπολίτη τους Λευτέρη Χισιρίδη που έφυγε από την ζωή και κηδεύτηκε χθες στη γενέτειρά του τη Νυμφόπετρα.

Οι κάτοικοι του χωριού έτρεφαν ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό στον εκλιπόντα. «Άνθρωπος πράος, ευγενής, καλοσυνάτος. Σέβονταν και τους μικρούς και τους μεγάλους. Ήταν ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο» μας είπαν οι συγχωριανοί του.

Απαρηγόρητη η σύζυγος του θανόντα Αναστασία (Σούλα). Πώς να αποδεχτεί ένα τέτοιο αποχωρισμό όταν μια ζωή συμβίωσαν ως μια ψύχη ένα σώμα. Οδυνηρές στιγμές και ο πόνος αβάστακτος. Έζησαν μαζί και καλές στιγμές και δύσκολες. Ο ένας ήταν στήριγμα του άλλου.

Εμείς τιμώντας την μνήμη του Λευτέρη Χισιρίδη παραθέτουμε την συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει πέρσι τον Αύγουστο και δημοσιεύσαμε στα «Εμβόλιμα Νέα»

Η ζωή του Λευτέρη Χισιρίδη θα μπορούσε να είναι σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Φορτωμένη η ζωή του με κάθε είδους αντιξοότητες και όμως, με πείσμα, διορατικότητα, εργατικότητα με θέληση και ψυχική δύναμη κατάφερνε να τις ξεπέρνα και να κοίτα μπροστά με αυτοπεποίθηση.

Αναφερόμαστε στον κ. Λευτέρη Χισιρίδη κάτοικο Νυμφόπετρας του οποίου η ζωή θα μπορούσε να είναι, γιατί όχι, σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Κάθε στάση στη ζωή του ενυπήρχε και το στοιχείο του απρόσμενου αλλά και της δημιουργικής πορείας. Κάθε στάση και μια ολόκληρη ιστορία.

Για να διαβάστε όλο το αφιέρωμα πατήστε τον σύνδεσμο



Καλό παράδεισο Λευτέρη

Χρήστος Γιαννακίδης
emvolimanea.blogspot.com